radošās darbības nedēļa 2012
12. - 18.marts

16.03.2012

Radi! paraksta nodomu protokolu

Parakstot Nodomu protokolu par sadarbību Radošās Latvijas platformas izveidē, Kultūras ministrija (KM) apņemas izstrādāt politikas pamatnostādņu projektu „Radošā Latvija 2014. – 2020.”. KM uzņemas identificēt kultūras un radošo industriju pārstāvju, organizāciju un institūciju vajadzības un problēmas, meklējot nepieciešamās atbalsta formas, lai nodrošinātu šīs nozares attīstību un ilgtspēju. Tāpat nozīmīga būs ministrijas vēl plašāka sadarbība ar Latvijas un starptautiskām institūcijām, organizācijām un nevalstisko sektoru radošās industrijas jomā.

Nodomu protokolā ministrijas vienojas par sadarbības jomām un uzdevumiem radošās Latvijas platformas izveidē, lai sekmētu radošā potenciāla apzināšanu un izmantošanu Latvijas konkurētspējas stiprināšanā, tautsaimniecības attīstībā un sabiedrības labklājības veicināšanā. 

Ar protokola parakstīšanu ministrijas apņemas iekļaut noteiktus pasākumus radošā potenciāla atbalstam nozaru politikas plānošanas dokumentos; savstarpēji saskaņot Radošās Latvijas platformas attīstības jautājumus, atbalstot radošā potenciāla un inovācijas dimensijas iekļaušanu Nacionālajā attīstības plānā 2014. – 2020.gadam, kā arī sadarboties radošā potenciāla apzināšanā un aktivizēšanā visā Latvijā, veicinot tā attīstību īpaši reģionos.

Image and video hosting by TinyPic

Nodomu protokolu starp ministrijām, 14.martā, parakstīja Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis un kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende. 

 

radi! Latvija