radošās darbības nedēļa 2012
12. - 18.marts
pirms 12.marta / 12.03 / 13.03 / 14.03 / 15.03 / 16.03 / 17.03 / 18.03 / pēc 18.marta / nedēļas garumā / medijiem /

Kad: 7. marts, 13:00

Kas: Radošās darbības nedēļas RADI! preses konference

Kur: Kalnciema kvartāla galerija, Rīga, Kalnciema iela 35

Dalībnieki: Organizatori, sadarbības partneri un radošo industriju pārstāvji

Vairāk informācijas: Kultūras ministrija un Britu padome aicina mediju pārstāvjus uz Radošās darbības nedēļas RADI! preses konferenci Kalnciema kvartāla galerijā. Preses konferencē piedalīsies kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Kontaktpersona: Annija Senakola, 67330254, 26304460, Annija.Senakola@km.gov.lv


---

Kad: 9. marts, 10:30 – 16:00

Kas: Seminārs „Novadu potenciāls radošo industriju attīstībā”


Kur: Kuldīgas komunālo pakalpojumu Mārtiņa zāle, Kuldīga, Pilsētas laukums 4

Dalībnieki: Novadu attīstības plānotāji, pašvaldību darbinieki, radošo industriju pārstāvji, uzņēmēji, NVO pārstāvji un citi interesenti

Vairāk informācijas: Semināru vada Dr.geogr. Kristīne Āboliņa, Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultātes docente. Seminārs tiek rīkots Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007. – 2013. projekta „Development of joint strategy and cooperation network for promotion of creative industries” ,LLIII-194” ietvaros. Dalība seminārā – bez maksas. Darba valoda – latviešu. Pieteikšanās semināram līdz 7. martam

Kontaktpersona: Vineta Dadeka, 67609490, vineta.dadeka@nkconsulting.lv


---

Kad: 8. – 9. marts, 09:00 – 16:30

Kas: Nākotnes pilsētas spēle "Madonas pilsētas un novada attīstības iespējas un prioritātes"

Kur: Madonas sporta centrs

Dalībnieki: Madonas novada iedzīvotāji, uzņēmēji, izglītības darbinieki, radošo industriju un pašvaldības pārstāvji un citi interesenti (iepriekšēja pieteikšanās)

Vairāk informācijas: ,,Nākotnes pilsētas spēle" ir Britu padomes un pilsētplānošanas jomā atzītu Lielbritānijas organizāciju izstrādāta interaktīva metodoloģija darbam komandās, lai veicinātu jaunu, radošu domāšanu un rīcību, kas uzlabotu dzīves kvalitāti kā pilsētās, tā arī reģionos un lauku apvidos. Šāda veida spēles jau ir sekmīgi izspēlētas vairākās pilsētās Eiropā un Austrumāzijā. Spēle veiksmīgi tiek īstenota dažādās pasaules valstīs un kopš 2009.gada – vairāk kā 25 Latvijas pilsētās. Spēles mērķis Madonā ir radošā veidā sekmēt sabiedrības līdzdalību konkurētspējīgas attīstības plānošanā un stiprināt Madonas pilsētas zīmolu "Madona - pilsēta, kur esi gaidīts" ar jaunu produktu un pakalpojumu definēšanu.

Kontaktpersona: Inga Arāja, 64860579, inga.araja@madona.lv


---

Kad: 9.-10.marts

Kas: Starptautiskais Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) festivāls


Kur: Tirdzniecības centrs "Rīga Plaza"

Dalībnieki: Visi interesenti

Vairāk informācijas: Tiesības piedalīties SMU Starptautiskajā festivālā ir ieguvuši 15 radošākie un inovatīvākie SMU no Latvijas; pārējie dalībnieki – vairāk kā 60 SMU būs no citām valstīm. Festivāla laikā darbosies Latvijas uzņēmēju žūrijas komisija, kura piešķirs SMU nominācijas: inovatīvs produkts, kvalitatīvs produkts, labākā pārdošanas komanda un citas nominācijas. Organizē Junior Achievement – Young Enterprise Latvija. www.smu.lv

Kontaktpersona: Inga Bolmane, 22070040


---

Kad: 9. marts - 10. aprīlis, 11:00 - 17:00

Kas: Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolas 9. klašu audzēkņu izstādi " Veltījums skolai"

Kur: Rīga, Aspazijas bulvāris 34, 1. stāva izstāžu salons

Dalībnieki: Visi interesenti

Vairāk informācijas: Izstādē vērojami 9. klašu skolēnu radošie darbi keramikā, metālapstrādē, tekstilā. katra skolēna ideja ir oriģināla un izpildīta materiālā - māls, šamats, metāls, āda, tekstīlijs.  Pienākot pie skolas nospiest zvana pogu un dežurante atvērs durvis.

Kontaktpersona: cdps@riga.lv, 67227548
 


---

Kad: 20.februāris - 31.marts

Kas: Izstāde reKonstrukcija 10


Kur: Hanzas vīna galerija, Rīga, Ģetrūdes iela 53

Dalībnieki: visi interesenti

Vairāk informācijas: Galerijā ir aplūkojama Viļņa Auziņa attēlu kolekcijas "reKonstrukcija 10" ekspozīcija kā centiens saaudzēt fotogrāfiski izgatavotas kompozīcijas ar veikala telpu. Attēlu kolekcija ir autora veltījums vispirms jau Gustavam Klucim, kā arī Laslo Mogoli-Nadj, Aleksandram Rodčenko, Františekam Dritikolam un citiem, kuru vizuālo meklējumu intensitāte ievērojami papildināja pasaules uztveres un attēlošanas praksi.

Kontaktpersona: Vilnis Auziņš


---