radošās darbības nedēļa 2012
12. - 18.marts

07.03.2012

Par radošuma balvu pašvaldībām

Radošās darbības nedēļas RADI! ietvaros VARAM meklē radošākās pašvaldības. Šāda iniciatīva tiek īstenota pirmo reizi ar mērķi atklāt un visas Latvijas mērogā popularizēt pašvaldību radošo potenciālu, pieredzi un sasniegumus gan ikdienas darbā, gan attīstības proces virzīšanā. Radošuma balva ir ziņa pašvaldībām, ka teritorijas veiksmīgai attīstībai un atpazīstamībai nepieciešams rast oriģinālus un spilgtus risinājumus, kas aptver dažādas tematiskās jomas, kas liecina par pašvaldības atvērtību jaunām idejām un par pašvaldības spēju efektīvi izmantot teritorijas resursus. Vienlaikus mēs esam pārliecināti, ka šī iniciatīva iedrošinās un iedvesmos jauniem radošiem risinājumiem. 

Radošuma balvas izcīņai ir iesniegti 65 pieteikumi. Katram no tiem ir savs stāsts, noskaņojums. Visi saņemtie pieteikumi ir veiksmes stāsti, jo tos ir īstenojuši enerģiski, aizrautīgi cilvēki, kas tic un aktīvi piedalās savu ciemu, pagastu, novadu, reģionu attīstībā. Šobrīd notiek iesniegto pieteikumu vērtēšana. Pieteikumus vērtē VARAM ministra izveidota darba grupa, kuras sastāvā ir vairāku nozaru ministriju un sabiedrisko organizāciju pārstāvji.

Radošākās pašvaldības tiks apbalvotas ar Rīgas Rozentāla mākslas vidusskolas audzēkņu darbiem un pašvaldības vajadzībām pielāgotām radoši izglītojošām apmācībām. Radošuma balvas pasniegšanas ceremonija notiks 16.martā plkst.16.00, Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas izstāžu zālē. Balvu pasniegs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis un kultūras ministres padomnieks Jānis Dripe.

VARAM VAPD Reģionālās attīstības plānošanas nodaļa