radošās darbības nedēļa 2012
12. - 18.marts
pirms 12.marta / 12.03 / 13.03 / 14.03 / 15.03 / 16.03 / 17.03 / 18.03 / pēc 18.marta / nedēļas garumā / medijiem /

radi! nedēļas notikumu kalendārs tiek regulāri papildināts ar radošajiem notikumiem Rīgā un visā Latvijā. 

PIESAKIES aktuālajiem pasākumiem Radošās darbības nedēļas ietvaros!

Otrdiena, 13.marts:
Seminārs par tīklošanas un līdzdalības stratēģijām radošajās industrijas "The Next-Level
Workplace", 13. martā no 11:30 TABAKS FABRIKAS telpās, Miera ielā 58 ar Eiropas
radošo industriju projektu dibinātāji dalīsies savā pieredzē dizaina, uzņēmējdarbības un starpdisciplinārās izglītības nozaru attīstībā. Pieteikuma veidlapa šeit.
 
Trešdiena, 14.marts:
Diskusija „Latvija ceļā uz radošu valsti”, 2012.gada 14.martā no plkst.10:00 līdz 16:00 Spīķeru koncertzālē, Maskavas ielā 4/1, Rīgā.
Diskusijas uzdevums ir kopīgi sastādīt un vienoties par labākajām „Radošās Latvijas” receptēm, izvēloties un kombinējot vajadzīgās kvalitātes izejvielas, atrodot atbilstošākos darba instrumentus, iesaistot un uzaicinot izcilākos un radošākos sava aroda meistarus.
Pieteikuma veidlapa šeit.
 
Ceturtdiena, 15.marts:
Valsts pārvaldes darbinieki tiek aicināti pieteikties konferencei par radošu valsts pārvaldību.
konference notiek Ārlietu ministrijas konferenču zāle. Konference plānota trīs daļās: Radošums pārvaldībā.
Piemēri Latvijā; Pasaules piemēri; Radošums kā ilgtermiņa risinājums globāliem un
lokāliem izaicinājumiem. Savu dalību konferencei lūdzam apstiprināt, sūtot epastu uz: Rihards.kalnins@li.lv līdz 13.martam.

 

radi! nedēļu veidosim mēs paši – radi, radošie punkti. Šī nedēļa būs iespēja ikvienam apstāties un padomāt, cik radoši mēs esam. Vai darām lietas tā, kā ir labāk, vai tā, kā pierasts? Vai protam mācīties no pieredzes, sevis un citiem? Vai protam dalīties savās zināšanās un prasmēs? Nedēļas laikā mums šajā domāšanas un meklēšanas procesā pievienosies citi radošie no Lielbritānijas, Nīderlandes, Igaunijas un citām vietām. Mēs paši – Rīgā un visur citur Latvijā – izbrīvēsim laiku, lai apstātos, padomātu, sarunātos. Lai iedvesmotos un būtu gatavi doties tālāk, plašāk un dziļāk.

Notikumos un domāšanā iesaistīsies visi, kuriem rūp labāka šodiena un Latvijas nākotne – bērni un pieaugušie, ministri un skolotāji, uzņēmēji un inženieri, ierēdņi un dizaineri, reklāmisti un zemnieki – tā varam turpināt bez gala.  

Apliecinot plašo skatu uz radošumu, nedēļas laikā tiek meklēta arī radošākā pašvaldība. VARAM izsludinātā konkursa nolikumu variet atrast www.varam.gov.lv;  savukārt ziņas par uzvarētājiem un daudzus iedvesmojošus stāstus dzirdēsim piektdien, 17. martā, nedēļas noslēguma pasākumā.

Radošās darbības nedēļas radi! vakaros gan Rīgā, gan citviet Latvijā notiks radošas tikšanās, neformālas diskusijas viedokļu apmaiņai un iespējamu jaunu partnerību veidošanai. Rīgā par dažiem no šādiem tikšanās punktiem kļūs radošās kafejnīcas un Tabakas fabrika. Visā Latvijā notiks zibakcijas un citi pasākumi.

radi! laikā iepazīsim un izjutīsim vietas, kur radoša doma iegūst konkrētas, visiem interesantas un noderīgas izpausmes, – Tabakas fabriku, Spīķeru koncertzāli, Kalnciema ielas kvartālu un daudzas citas vietas gan Rīgā, gan citviet Latvijā.

Informācija par nedēļas notikumiem atrodama arī vietnē www.tavavara.lv un visu partneru mājaslapās.