radošās darbības nedēļa 2012
12. - 18.marts

08.03.2012

Radošuma nedēļā Rīga 2014 rada pilsētas vēsturē pirmo radošo kvartālu kalendāro izdevumu „Afiša”

Radošuma nedēļā Rīga 2014 rada pilsētas vēsturē pirmo radošo kvartālu kalendāro izdevumu „Afiša”

 Sadarbībā ar Rīgas radošajiem kvartāliem šobrīd notiek aktīvs darbs, lai izdotu pirmo izdevumu, kurā vienuviet varēs atrast ziņas par kvartālu aktivitātēm un veidotajiem pasākumiem. Iesūtīto informāciju apkopo Nodibinājums Rīga|2014, lai marta beigās drukas un interneta versijā izdotu regulāro notikumu izdevumu ar nosaukumu „Afiša”. Šis izdevums stāstīs par radošo kvartālu dzīvi šī gada pavasara-rudens sezonā, un Nodibinājums plāno izdevuma regulāru izdošanu.  Pie izdevuma dizaina strādā Edgars Zvirgzdiņš.

Radošo industriju veicināšana un radošo kvartālu darbības stiprināšana ir starp tiem svarīgajiem mērķiem, ko Nodibinājums Rīga|2014 izvirza kā ilgtermiņa pozitīvo ietekmi Rīgas kultūrvidē. Arī 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā radošo kvartālu aktivitātēm paredzēta sava loma, iesaistot apkaimju iedzīvotājus apkārtējās kultūras vides veidošanā.

Pagājušā gada beigās izdotā Rīgas radošo kvartālu grāmata ir guvusi pozitīvas atsauks

Image and video hosting by TinyPic

mes un ļoti lielu lasītāju interesi, tāpēc Radošuma nedēļas laikā šis izdevums nonāks visās Rīgas bibliotēkās, kur būs pieejams katram lasītājam. Šobrīd Radošo kvartālu gr

āmatu lasīt un saņemt arī radošajos kvartālos Nodibinājuma Rīga|2014 birojā, kā arī Rīga|2014 mājas lapā PDF formātā.

 

Rīga|2014 komanda