radošās darbības nedēļa 2012
12. - 18.marts

09.03.2012

Un kad tev pēdējo reizi bija pirmā reize?

Tagad, kad esam pārliecinājušies, ka radošums piemīt katram no mums, lielais jautājums ir – ko ar savu radošumu darīt? Atbilde ir ļoti vienkārša – skaidri apzināmies, ko gribam sasniegt, no saraksta izvēlamies konkrētu dzīves vai profesionālo mērķi un liekam tajā iekšā savu radošo potenciālu!

Ja vēlamies pilnveidot paši sevi, der atcerēties tradicionālu alpīnistu jautājumu „Kad tev pēdējo reizi bija pirmā reize?". To ir vērts uzdot sev arī ikdienā, kad nevaram saņemties mazināt nomācošo ikdienas rutīnu. Un, ja atbilde liek aizdomāties, tad ir pēdējais laiks rīkoties. Jo katra radoša izpausme ir kā „pirmā reize”, kas mums dod iedvesmu un enerģiju, kas palīdz augt mūsu personībai un harizmai.

Ja vēlamies attīstīt pelnošu un konkurētspējīgu uzņēmējdarbību, atceramies, ka mūsdienās katrā biznesa idejā ir jābūt „kosmosam un seksam” pārnestā nozīmē. „Kosmoss” nozīmē kaut ko jaunu, nebijušu, savukārt, „sekss” pārnestā nozīmē – cilvēku uzrunāšanu, piedāvājot tiem „notikumu” un izraisot viņos emocijas. Mūsdienās pasaule izvēlas vai nu labākos, vai tos, kas ir atšķirīgi uz pārējo fona. Kurš no šiem diviem esi tu? Ja nevari būt labākais, radošums ir stratēģija, kā vari būt atšķirīgs un līdz ar to pamanīts!

Radošuma nedēļa ir patiesi unikāla platforma ikvienam Latvijas iedzīvotājam ne tikai apzināties un iepazīt tuvāk savu radošuma līmeni, bet arī praktiski pielietot to sevis pilnveidošanai vai komercializēšanai. Zinot, cik Latvijā ir daudz lielisku piemēru radošuma komercializācijai, esmu pārliecināta, ka ikviens savu iedvesmu un lielo IDEJU atradīs arī šeit! Turam radošuma buru stingri un augstu!

Attēls no RISEBA foto arhīva - pasākuma Nākotnes pilsētas spēle. Visa galerija atrodama šeit.

Vita Brakovska, Inovācijas eņģelis, biedrība ZINIS