radošās darbības nedēļa 2012
12. - 18.marts

14.03.2012

Mūza masu medijam

Arhitekti ir radoši pēc profesijas. Viņu ziņā ir veselas trīs dimensijas, kuras modelēt, lai ēkas un āra telpas uzradītu gan skaistas, gan izturīgas, gan lietderīgas. Ir vēl arhitektūras ceturtā dimensija — komunikācija. To kā niķīgu mūzu pielabinot, vienīgo interaktīvo platformu kolēģu diskusijām Latvijā nosauca par A4D. Arhitekti arvien mācās sarunāšanos vispirms savā starpā, lai beidzot kļūtu sekmīgi izšķirošajās tikšanās reizēs ar nozīmīgāko klientu — sabiedrību.

SKOLNIEKS PĒTNIEKS PILSĒTNIEKS [SPP] ir projekts, kas apvieno jaunos arhitektus, lai koptu pie mums vēl neparastu, taču pasaulē plaši pazīstamu pieeju, kā rast kopīgu valodu ar ne-arhitektiem. Ņemot palīgā izdomu, iztēli un izpratni, mēs sadarbojamies ar nākamajiem arhitektūras un pilsētvides lietotājiem, pasūtītājiem un likumdevējiem jau no mazotnes.

Mēs taču zinām, ka esam tādi kā tas, ko mēs ēdam, ko lasām, ko domājam, ko jūtam. Mēs esam arī tādi, kāda ir apbūvētā vide, kurā dzīvojam. Tā vienmēr ir klātesoša, ja neatrodies tuksnesī, meža vidū vai tālu jūrā. Grāmatu var nelasīt, kinofilmu neskatīties, mūziku neklausīties. Apbūvētā vide nav no uztveres atvienojams masu medijs, tā ietekmē cilvēku ik uz soļa diendienā, nosakot pat viņa uzvedību. Harmonisku to var veidot tikai labi informēta un pret radošumu prasīga sabiedrība. 

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

 

Radi!Latvija Radošās darbības nedēļas ietvaros apmeklē pasākumu Skolnieks Pētnieks Pilsētnieks 15.martā no 16:00- 19:00, Arhitektu namā, Torņa ielā 11. 

Indra Ķempe, SPP koordinatore, arhitekte un publiciste