radošās darbības nedēļa 2012
12. - 18.marts

14.03.2012

Kad tu RADI, tu jau esi tas, kas vienmēr esi vēlējies būt

Tas ir tas moments, tā fantastiskā sajūta, kad esi kaut kā jauna radīšanas epicentrā. Un nav svarīgi, vai tas ir kāds mākslas darbs, produkts vai biznesa ideja - katram savs, bet Tu RADI un tas ir viss, kas Tev ir vajadzīgs, kas piepilda Tavu dzīvi.

Tāpēc es mīlu radīt, tas ir interesanti, aizraujoši un izaicinoši! Tāpēc esmu radījusi savu mazo radošo uzņēmumu, tāpēc es meklēju arvien jaunas iespējas, domubiedrus, pieredzi, zināšanas, lai turpinātu radīt, darītu to kopā, jo komandai ir spēks!

Dzīvojot Rīgā, runājot ar interesantiem, radošiem cilvēkiem, es redzu, ka mums ir tik milzīgs radošais potenciāls, bet mēs vēl nezinām ko ar to iesākt, kā ar to apieties, kā to materializēt. No otras puses, apgrozoties biznesa vidē, esmu secinājusi, ka liela daļa uzņēmēju vēl nenovērtē radošuma potenciālo spēku un ieguvumu ilgtermiņā. Mēs joprojām dzīvojam divās paralēlajās pasaulēs, it kā vienam otru nesaprotot, nepazīstot. Tas liek secināt, ka viss, kas mums ir jādara, ir jābūt atvērtiem vienam pret otru un jāsāk sarunāties, būt līdzās – jo simbioze veidojas tikai dzīvojot kopā vienam ar otru!

Ja katrs no mums negaidīs ne uz vienu, taču pats izdarīs kaut mazliet vairāk nekā no viņa prasa - nāks, runās, ies, darīs, radīs, pārvarēs sevi un iedvesmos viens otru, dalīsies informācijā un pieredzē, tad pašiem par pārsteigumu pasaule sāks griezties ātrāk, viena lieta novedīs pie citas un viss noritēs ģeometriskā progresijā.

Gan kā uzņēmēja, gan kā Latvijas Dizaineru savienības pārstāve es ticu, ka radošajām industrijām ir ne tikai liela nozīme kultūras, bet arī dzīves kvalitātes un ekonomikas attīstībā. Varbūt mums nav tik daudz skaitļu, argumentu vai pierādījumu tam, bet tas notiek, attīstās un šobrīd svarīgākais ir būt pietiekami drosmīgiem, lai tam noticētu!

Man ir patiess prieks par šo iniciatīvu, par dialoga veidošanu, iespēju redzēt, dzirdēt, iepazīt, iesaistīties un runāt! Un es patiešām ceru, ka šīs nedēļas notikumi liek fundamentālus pamatus stipras un radošas Latvijas veidošanā. 

Radošās Darbības ietvaros apmeklē semināŗu un diskusiju "Simbiozes meklējumi starp dizaineriem un uzņēmējiem" SIA PATTE jaunatklātajās telpās, Vecrīgā, Vaļņu ielā 8 15.martā 19:00!

Sabīne Koklačova, SIA BUNGALA & Latvijas Dizaineru savienība