radošās darbības nedēļa 2012
12. - 18.marts

15.03.2012

Par Radošās nedēļas aktivitātēm stāsta Anita Grase

Līdztekus semināriem un konferencēm Radošās darbības nedēļas laikā, ļoti piesātināta ir arī kultūras programa ar daudzveidīgiem pasākumiem dažādās disciplīnās. Par to, kur radoši iespējams izpausties ikvienam interesentam divās radošuma nedēļas atlikušajās dienās, stāsta Latvijas Dizaineru savienības pārstāve Anita Grase.  

Radošās darbības nedēļā iespējams apgūt jaunas prasmes stikla mākslā, tēlniecībā, tekstila darbos, leļļu meistardarbnīcā u.c.

Interesants sadarbības pasākums būs vērojams Bruņinieku ielas 47.nama pagalma ēkās, kur māksla, dizains, arhitektūra un deja piedāvās plašu programmu jaunām prasmēm un iespējām;    KARTONA ĶEBĻU VAKARS jeb STĀSTS PAR EKODIZAINU, kurā notiks iepazīšanās ar Latvijā reģistrētu dizainparaugu - kartona ķebļiem,   kā arī ar ekodizaina pamatprincipiem un tā situāciju Latvijā.

VIRSMU DEKORATĪVĀS APDARES RADOŠĀ DARBNĪCA,  kurā dizaineri un mākslinieki iepazīstinās ar teoriju, paraugiem, idejām un atbildēs uz jautājumiem par sienu, griestu, grīdu un mēbeļu dekoratīvo apdari.

RADOŠĀ INTERJERU DIZAINA EKSPRESDARBNĪCA, kurā arhitekti un dizaineri kopīgiem spēkiem atbildēs uz ikviena atnākušā   jautājumiem.

Tekstila dizaina uzņēmuma STUDIO NATURAL atvērtās durvis. Lins kā dzīves veids.

ARGENTĪNAS TANGO, deja, kura sniedz izsmalcinātu radošu komunikāciju, atbrīvo un ļauj pašizteikties.

Pētniecības jomā informēs Materiālzinātnes nozares radošais zinātniskais seminārs "Radošums/Inovācijas/Zinātne". Cikla „Sarunas muzejā” ietvaros Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja izstādē „Gaismas avots” aicina skatītājus uz starpdisciplināru sarunu par gaismas nozīmi cilvēka pasaules uztverē. Par “Valodas vizuālo formātu” Latvijas Nacionālajā bibliotēkā stāstīs fotogrāfs Vilnis Auziņš.

 

Latvijas radošie uzņēmēji, dizaineri un mākslinieki aicina uz SIMBIOZES meklējumiem, kas norisināsies jaunatklātajās PATTE telpās 15. martā, Vecrīgā, Vaļņu ielā 8 (ieeja no pagalma), plkst. 19:00.

Sabīne Koklačova no Latvijas Dizaineru savienības stāstīs par ekodizaina principiem un stratēģiju modeli, kas palīdz uzņēmēju un dizaineru savstarpējā sadarbībā produktu veidošanas procesā, kā arī iepazīstinās ar desmit produktu dizaina veidošanas principiem.

Radošos uzņēmumus pārstāvēs un savā simbiozes pieredzē dalīsies PATTE un māksliniece Laura Danilāne, kā arī papīra dizaina studija BUNGALA. Papīra māksliniece Ilze Dilāne no Cronquist Paper Studio PMMS atklās noslēpumu par papīra liešanas tehnikām un iespējām, kuras apguvusi studējot Amerikas Savienotajās Valstīs. Savukārt, Parus Studio iepazīstinās ar jaunu konceptu, savienojot ikdienā tik ierasto papīru ar mūsdienīgām 3D tehnoloģijām.

Ikviens interesents būs gaidīts viesis Radošās darbības nedēļas pasākumus!

DSC_0001

radi!Latvija