radošās darbības nedēļa 2012
12. - 18.marts

16.03.2012

Atskats uz SIMBIOZES meklējumiem starp dizaineriem un uzņēmējiem RADI! nedēļas ietvaros

Paldies visiem radošajiem uzņēmējiem, dizaineriem un māksliniekiem, kuri radošās darbības nedēļas RADI! ietvaros, 15. marta vakarā piedalījās SIMBIOZES meklējumos starp uzņēmējiem un dizaineriem jaunatklātajās PATTE telpās LETE - Vecrīgā, Vaļņu ielā 8.    

Seminārs un diskusija SIMBIOZE kā cerēts pulcināja gan radošos uzņēmējus dizaina un poligrāfijas nozarēs, Latvijas Dizaineru savienības biedrus, gan studentus no dizaina un uzņēmējdarbības programmām. Brīvā un draudzīgā atmosfērā visiem bija iespēja uzzināt starpdisciplināru dizaina teoriju, Latvijas mazo radošo uzņēmumu PATTE, papīra dizaina studijas BUNGALA, INCH un PARUS Studio pieredzi un simbiozes risinājumus, iepazīties ar mākslinieces Ilzes Dilānes (Cronquist Paper Studio PMMS) papīra liešanas noslēpumiem, kas iegūti studējot ASV, kā arī pašiem dalīties pieredzē, iesaistīties diskusijās un veidot jaunas radošās simbiozes.

Vakara pirmajā daļā Latvijas radošie uzņēmumi prezentēja savas radošās un interesantās idejas, atklāja noslēpumus un pieredzi sadarbībā ar dizaineriem, kā arī stāstīja par iespējām, kas palīdz attīstīt radošās idejas Latvijā. Vakara otrajā daļā Sabīne Koklačova no Latvijas Dizaineru savienības prezentēja ekodizaina stratēģiju modeli, kas praktiski varētu palīdzēt Latvijas uzņēmējiem sadarbībā ar dizaineriem - kopīgi apsverot un izstrādājot stratēģijas produktu veidošanas procesā. Diskusijas daļā tika apspriestas praktiskas problēmas un piemēri, ar kuriem saskaras Latvijas uzņēmēji un dizaineri, diskutēts par dizaina tendencēm pasaulē, Latvijas dizaina lomu starp tām, Latvijas radošo potenciālu un viediem, kā šo neizmantoto potenciālu kapitalizēt.

Ar prieku varam teikt, ka visi pasākuma dalībnieki novērtēja Radošās darbības nedēļas RADI! nozīmi, ar cerību, ka šīm aktivitātēm sekos arī praktisks atbalsts no valsts sektora puses, kā arī akcentēja to, ka Latvijai vajadzētu sevi pozicionēt kā radošāko valsti Eiropā.

Pasākuma organizatori saka paldies visiem semināra un diskusijas dalībniekiem un interesentiem, kā arī Radošās darbības nedēļas RADI! organizatoriem. 

Vairāk bildes skatieties šeit.

Sabīne Koklačova, BUNGALA / Creative Society