radošās darbības nedēļa 2012
12. - 18.marts

20.03.2012

Amatpersonas novērtē Latvijas dizainu

Šodien, 20.martā plkst. 11:00 Ministru kabinetā tika atklāta lielformāta fotoizstāde "Lietosim Latvijas dizainu!"

Aicinājumi izvēlēties Latvijas preci un vārdos izteikts atbalsts pašu zemē ražotām lietām nav nekas jauns, taču šopavasar vārdi pārvēršas darbos un Latvijas augstākās amatpersonas ar savu piemēru rāda, cik augstvērtīgs, oriģināls un labs ir Latvijas dizains. Fotogrāfa Jāņa Deinata un stilistes Agneses Kleinas gādībā tapusi lielformāta foto izstāde, kurā valsts augstākās amatpersonas redzamas ikdienā lietojot Latvijas dizaina priekšmetus.

Ideja par šādu fotosesiju sēriju un iespēju ar valsts amatpersonu palīdzību runāt par Latvijas dizaina pērlēm radusies Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai (LIAA) un Latvijas Institūtam, kuru vadība arī redzama fotoattēlos. LIAA direktors Andris Ozols uzsver: „Mūsu dizaineru sniegums ir patiešām lielisks un pasaulē konkurētspējīgs, taču ar šo piemēru vēlamies pievērst pašmāju dizaina lietām uzmanību arī tepat Latvijā. Bieži vien mēs paši aizmirstam par to, cik labas lietas top tepat līdzās.”

Tiem, kas vēlas gan iepazīt daudzveidīgo Latvijas dizaina piedāvājumu, gan aplūkot valsts amatpersonas līdz šim neredzētā ampluā, ir iespēja no 26.marta doties uz tirdzniecības centru „Galerija Centrs” un tā centrālajā ielā skatīt neparasto fotoizstādi „Lietosim Latvijas dizainu!”.

Tajā redzēsiet veselības ministri Ingrīdu Circeni Aleksandra Pavlova kleitā, LIAA direktoru Andri Ozolu ZoFA apavos, Valsts kancelejas vadītāju Elitu Dreimani Natālijas Jansones tērpā un citas amatpersonas tām neierastā vidē.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis atklāj projekta „Lietosim Latvijas dizainu!” foto izstādi Ministru prezidents Valdis Dombrovskis atklāj projekta „Lietosim Latvijas dizainu!” foto izstādi

Vairāk fotogrāfijas no pasākuma iespējams apskatīt šeit!

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra