radošās darbības nedēļa 2012
12. - 18.marts

21.03.2012

Jūrmalas mākslas skolas radošās darbnīcas Kalnciema tirdziņā

17.martā Jūrmalas mākslas skolas pedagogi kopā ar audzēkņiem vadīja radošās darbnīcas bērniem un pieaugušajiem Rīgā Kalnciema tirdziņā, kura devīze bija Vice Verse -  iespēja uz ierastām lietām paskatīties no cita skatu punkta.

Mākslas skolas audzēkņiem bija iespēja mācīt darināt dažādas praktiskas un greznumlietiņas ne tikai bērniem, bet arī viņu vecākiem. Ikvienam Kalnciema tirdziņa apmeklētājam bija iespēja darboties trīs darbnīcās – zīmuļu pārvērtību darbnīcā, kurā tik ierastais zīmulis pārtapa par tauriņu, puķi vai par cilvēciņu, saglabājot savu pamatfunkciju – zīmēt un attēlot bērnu radošās fantāzijas. Kā jau pavasarī otrajā darbnīcā tika darināti tauriņi, tauriņi, tauriņi ... Ir taču pavasaris un ikviens ilgojas pēc krāsām un viegluma. Trešajā darbnīcā tapa rotas un praktiskas lietas – dekoratīvās piespraudes, mobilo telefonu maciņi un rokassprādzes – pūkainas un krāsainas.

Tā sestdien no Kalnciema tirdziņa bērni ar vecākiem devās prom ne tikai ar gardumiem somā, bet arī pūkainām, košām un dzīvespriecīgām pašu gatavotām lietām. Radošās darbības nedēļas laikā skola ieguva jaunus draugus – Britu padomi un Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centru, kas atbalstīja  radošo darbnīcu darbību.

Image and video hosting by TinyPic  Image and video hosting by TinyPic

101_2760[1]

Vairāk fotogrāfijas no pasākuma skatieties radi!Latvija Flickr galerijā!

Kultūras ministrija & radi!Latvija