dcsimg

Pītera Grifina Darbnīca Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā (DMRMC) 2013. gada 25., 26., 27. aprīlī notika mākslinieka Pītera Grifina (Lielbritānija) meistarklase.

            Pirmā diena, 25.aprīlis, Grifina darbnīca sākās ar paša mākslinieka uzstāšanos. Mākslinieks radīja īsu ieskatu savā radošajā biogrāfijā, pauda savus ietekmes avotus. Stāstīja, ka savu iedvesmu guvis pārsvarā no senās pasaules arhitektūras, gan no dažādām pasaules vietām. Runa ievirzījās visdažādākajos virzienos - tika runāts par dzeju, mūziku un citiem mākslas avotiem.

            Sestdien, otrajā dienā, Marka Rotko mākslas centrā norisinājās meistardarbnīca, kur katrs dalībnieks nāca ar saviem materiāliem. Meistardarbnīcā piedalījās mākslinieki, maģistratūras studenti un citi interesenti, kas katrs strādāja sevis izvēlētajā grafiskajā tehnikā – gan ar krāsām, gan ar rakstīšanu, gan eksperimentēja - jaucot visu kopā! Būtībā visa meistarklase bija viens liels eksperiments. Visi veidoja savus darbus ar mākslinieka radošu padomu, inovatīvu domu un vieglu rokas vēzienu, jo Grifins arī pats ar savu roku iesaistījās darbu tapšanā.

            Trešajā dienā visi turpināja strādāt pie darbiem. Kā arī mākslinieks pats parādīja savu darbu izstādi Rotko centrā. Ekskursija pa Rotko centra P.Grifina izstādi lāva darbnīcas dalībniekiem vēl vairāk izprast mākslinieka domu gājienu mākslas darbu veidošanā.

            Dalībnieki šo darbnīcu uzskata par ārkārtīgi vērtīgu, jo tā ir viena no vērtīgākajām lietām, ko cilvēki sagaida no Rotko centra. Tā ir ieslēgšanās kopīgajā pasaules mākslas asinsritē. Meistardarbnīca bija sava veida neverbālā komunikācija, kad katrs varēja sajust iekšējos atklājumus, radās sava veida apskaidrība tieši caur neverbālo komunikāciju. Visi interesenti to novērtēja ļoti augsti!