dcsimg

Nodibinājums Rīga 2014 aicina uz semināru par iedzīvotāju radošā potenciāla aktivizēšanu

Pirmdien, 22. aprīlī, nodibinājums Rīga 2014 radošās darbības nedēļas „radi!2013” ietvaros aicina uz semināru „Kā radošs gars un kopīga lieta var mainīt tavu dzīvi uz labu”. Seminārā tiks pārrunāts, kā veicināt grupu un indivīdu līdzdarbību pilsētā, lai radošā kopdarbībā uzlabotu pilsētas vides kvalitāti visplašākajā nozīmē.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas mērķis ir panākt akcentu maiņu sabiedrībā no pasīva kultūras patērētāja uz aktīvu sabiedrības procesu dalībnieku – radītāju. Seminārā ar savu pieredzi iepazīstinās Rīga 2014 notikumu veidotāji – te būs runa gan par kaimiņu būšanu, puķu stādīšanu un kopīgu darbu pie pagalmu labiekārtošanas, gan par ideju vākšanas talkām, pēc kurām iedzīvotāju viedokļi var būtiski iespaidot, kāda izskatīsies viņu apkārtējā vide pilsētā, gan stāsts par to, kā palīdzēt tiem, kas nezina, kā sevi izpaust un atklāt savus slēptos talantus.

Lielās talkas pārstāve Andra Miklucāne pastāstīs, kā vairāki Rīgas daudzdzīvokļu namu pagalmu iedzīvotāji apvienojas, lai labiekārtotu savus pagalmus. Šo pārvērtību priekšnoteikums – pašu iedzīvotāju iniciatīva un aktīva dalība. Ideju mājas pārstāve Gunita Kuļikovska analizēs projektu, kā iesaistīt iedzīvotājus, lai apkaimēs izveidotu spēļu infrastruktūru. Jekaterina Stakle un Anna Žabicka no projekta „Iesakņotāji” runās kā seniori kopā ar sākumskolu skolniekiem aizrāvušies ar urbāno dārzkopību.

Seminārā Liāna Iveta Beņķe no biedrība „ISSP” raksturos, kā, mācoties veidot pašportretus, apkaimju iedzīvotāji ļaus rīdziniekiem un pilsētas viesiem iepazīt pilsētu no cita skatupunkta. Savukārt Latvijas koncertu valdes loceklis Guntars Ķirsis prezentēs ideju par īpašu mūzikas un dejas uzvedumu, kurā piedalīsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un aptuveni simts Rīgas Dienas centru aprūpē esoši bērni.

Savukārt pētnieks Jans Brūvers (Jan Brouwer) prezentēs Nīderlandes pieredzi, iedarbīgākos veidus iedzīvotāju radošai iesaistei un kā mērīt šādu aktivitāšu rezultātu.

Pētnieks J.Brūvers strādā starptautiskos projektos Apvienotajā Karalistē, Nīderlandē un Slovākijā, vietējo iedzīvotāju iesaisti kultūras iniciatīvās, izmantojot kā impulsu pozitīvām pārmaiņām. Izstrādātā metodoloģijā ļauj pētīt kultūras iniciatīvu rezultātus un izkristalizē ieteikumus veiksmīgākam darbam.

Dalība seminārā bez maksas, aicināts ikviens interesents. Lūdzam ņemt vērā, ka Nīderlandes pētnieka prezentācija būs angļu valodā. Seminārs notiks pirmdien, 22.aprīlī pl.15.00-17.00 Rīgas Kongresu nama (K.Valdemāra ielā 5) Jaunajā teātra zālē.

bilde

 

 

Nodibinājums Rīga 2014
Linda Pastare
Mob.tel.nr. 29374438

Linda Pastare