dcsimg

Komponista Jēkaba Nīmaņa meistardarbnīca Žaņa Lipkes memoriālā radošās nedēļas radi!2013 ietvaros

Radošās nedēļas radi!2013 ietvaros jaunizveidotajā Žaņa Lipkes memoriālā Ķīpsalā vēlamies visus, kas interesējas par elektroakustisko mūziku, iepazīstināt ar muzeju no pavisam neierastas - skaniskās - puses. Vispirms komponists Jēkabs Nīmanis pastāstīs par viņa Žaņa Lipkes memoriālā izveidoto, Latvijā unikālo, turklāt interaktīvo skaņu instalāciju sistēmu un tās izmantošanas iespējām citos projektos un kompozīcijās. Pēc tam meistardarbnīcas dalībniekiem būs iespēja praktiski izmēģināt Memoriāla skaņu sistēmu dažādu variāciju meklējumos.

Jēkaba Nīmaņa īpaši Žaņa Lipkes memoriālam izveidotā inovatīvā mūzikas un skaņu partitūra ir unikāla parādība Latvijas muzeju vidē un neatņemama Memoriāla mākslinieciskās koncepcijas daļa tāpat kā pati arhitektes Zaigas Gailes projektētā ēka vai teātra režisora Viktora Jansona un scenogrāfa Reiņa Suhanova radītā ekspozīcijas scenogrāfija. Nekur citur Latvijā kā pastāvīga instalācija šāds skaņu sistēmas izmantojums nav pieejams, līdzīgs princips tika pielietots vēl vienīgi citā Jēkaba Nīmaņa un Reiņa Suhanova kopsadarbības projektā Scenogrāfijas kvadriennālē Prāgā 2011. gadā, kur viņu radītā „Telpa telpā” guva augstu gan profesionāļu, gan skatītāju vērtējumu.

Tāpēc Žaņa Lipkes memoriāls aicina iepazīties ar šo ierobežotās aleatorikas kompozīcijas tehnikā veidoto audiosistēmu, kā arī izmēģināt tās iespējas paša komponista vadībā sestdien, 27. aprīlī, plkst. 12.00 Žaņa Lipkes memoriālā Rīgā, Ķīpsalā, Mazajā Balasta dambī 8.

Ieeja pasākumā ir bez maksas, lūdzam iepriekš pieteikties, rakstot uz e-pasta adresi info@lipke.lv.

bilde  

Lea Liepiņa,
biedrība „Žaņa Lipkes memoriāls”
tālr. 26565151

Lea Liepiņa