dcsimg

Vai iespējama radoša birokrātija publiskajā sektorā?

Trešdien, 24.aprīlī, seminārā „Radošā birokrātija: PAVASARIS” pašmāju un ārvalstu eksperti dalīsies pieredzē par risinājumiem, kā mazināt negatīvās birokrātijas izpausmes valsts pārvaldē.

Semināra vieslektors un radošuma eksperts no Lielbritānijas Čārlzs Lendrijs (Charles Landry) sniegs savu redzējumu par radošo birokrātiju, ko vērtē kā 21.gadsimta nepieciešamību un kas risina spriedzi starp negatīvām un smagnējām birokrātijas izpausmēm publiskā un privātā sektora sadarbībā. Starp citu, britu eksperts par radošo birokrātiju arī raksta emuāru.

Diskusijas mērķis ir veicināt izpratni un vairot sabiedrības radošuma potenciālu, fokusējoties uz efektīvu talantu vadību, sadarbību un atvērtību. Elastīgi reaģējot uz pārmaiņām un piedāvājot risinājumus, iespējams stiprināt valsts pārvaldes sadarbību ar sabiedrību kopumā.

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane uzsver, ka valsts pārvaldei jāmaina tās darbības kultūra no represīvas un kontrolējošas pieejas uz pakalpojumu sniedzējiem, nodrošinot augstu klientu – sabiedrības – apkalpošanas līmeni. „Viena no šā gada prioritātēm ir uz klientu orientētas kultūras iedzīvināšana valsts pārvaldē, kas ietver gan valdības komunikācijas modernizāciju, gan sabiedrības līdzdalības instrumentu pilnveidi un citas iniciatīvas pārvaldes un sabiedrības mijiedarbības stiprināšanai, piemēram, laba servisa kustības izveidi valsts pārvaldē,” min E.Dreimane.

Seminārā tiks izcelti Latvijas valsts pārvaldes radošās birokrātijas piemēri, par kuriem plašāk stāstīs Valsts kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes komunikācijas jautājumos Laine Kučinska, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos Arnis Daugulis, Saeimas Juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš un personālvadības eksperte Agita Kalviņa.

Ieskaties semināra programmā.

Seminārs notiks no plkst. 10:00 līdz 13:00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā (Raiņa bulvāris 19, Rīgā). Vietu skaits ir ierobežots, tādēļ interesentus aicinām savlaicīgi pieteikties.

Savukārt ceturtdien, 25.aprīlī norisināsies meistarklase „Nāc un radi e-pārvaldi”. Tās laikā diskutēs par Valsts pārvaldes efektīvu īstenošanu, izmantojot informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, lai uzlabotu iestāžu darbu un vienkāršotu procesus, uzlabotu klientu apkalpošanu, īstenojot saukli „E- iespējas – ātrākai un ērtākai ikdienai”. Plašāk par meistarklasi: www.e-iespejas.lv.

Semināru „Radošā birokrātija: PAVASARIS” organizē Britu padome Latvijā sadarbībā ar Valsts kanceleju, Valsts administrācijas skolu, Latvijas Universitāti un Latvijas IT klasteri. Seminārs norisinās radošās darbības nedēļas radiI!2013 laikā, kas notiek no 22. līdz 28.aprīlim. Projekta mērķis ir parādīt un izcelt radošuma praktisko un pragmatisko pusi, apzināt un sekmēt radošumu mērķtiecīgā darbībā - izglītībā, kultūrā, uzņēmēju vidē, valsts pārvaldē, pašvaldībās, sociālajā sfērā - un tā spēju radīt pievienoto vērtību un risināt sabiedrībai svarīgus problēmjautājumus. Vairāk par radošās darbības nedēļu radi!2013: www.radilatvija.lv

SIGNE ZNOTIŅA - ZNOTA
Ministru kabineta preses sekretāre
Tālr.: +371 28803639 / 67082919
E-pasts: Signe.Znotina@mk.gov.lv

Signe Znotiņa - Znota