radošās darbības nedēļa 2012
12. - 18.marts
pirms 12.marta / 12.03 / 13.03 / 14.03 / 15.03 / 16.03 / 17.03 / 18.03 / pēc 18.marta / nedēļas garumā / medijiem /

Kad: 5. – 15. marts

Kas: Rīgas Tehniskās universitātes jauno arhitektu diplomdarbu izstāde


Kur: Rātsnams, Rīga

Dalībnieki: Visi interesenti

Vairāk informācijas: Būs apskatāmas absolventu piedāvātās idejas, piemēram, Laikmetīgās mākslas muzeja izveidošanai Uzvaras parkā, radošās industrijas inkubatora–dizaina rūpnīcas radīšanai K. Barona un Brīvības ielas stūrī, laikmetīgās dejas teātrim Vecrīgā, bijušās Tabakas fabrikas transformācijai radošā kvartālā un burāšanas centra izveidei Ķīšezerā.

Kontaktpersona: Evita Serjogina, 67089021, Evita.Serjogina@rtu.lv


---

Kad: 12. marts – 15. marts

Kas: "Piena ceļš"

Kur: Latvijas Etnogrāfiskais Brīvdabas muzejs

Dalībnieki: Pasākuma vadītāja: Latvijas Etnogrāfiskā Brīvdabas muzeja etnogrāfs Austra Ziļicka. Dalībnieki: Māras Muižnieces Rīgas Mākslas skolas pedagogi un audzēkņi

Vairāk informācijas: Mērķis: izmantojot etnogrāfijas, foto, video un vizuālās mākslas piedāvātās iespējas, veidot dzīvu saikni ar vēsturi - rekonstruēt, dokumentēt un ilustrēt ar piena produktu izgatavošanu saistītus procesus, tādējādi izzinot senču dzīves ikdienu. Norise: 1. Piena produktu izgatavošana (etnogrāfiska rekonstrukcija-eksperiments); 2. Piena produktu izgatavošanas eksperiments Brīvdabas muzejā; 3. Procesa dokumentēšana (foto un video).   

Kontaktpersona: Vilnis Heinrihsons, vilnis.heinrihsons@ars.lv, www.ars.lv  


---

Kad: 13., 15., 16., 17.marts

Kas: Radoši procesi radošajās darbnīcās, sadarbībā ar Ziedot.lv, tēlniecēm INTU BERGU un AGNESI RUDZĪTI – KIRILLOVU, un arhitektu biroju ARTEKS


Kur: Ziedot.lv un Arteks telpas, Rīga, Kr. Barona iela 59/61

Dalībnieki: Dažādi sociālie slāņi un dažāda vecuma grupu apmeklētāji, ar kuriem sadarbojas Ziedot.lv, un kurām ikdienā nav tik pieejama tieša saskare ar mākslu un tēlniecību, informācija par to un iespēja praktiski piedalīties radošajos procesos.

Vairāk informācijas: Iespēja iegūt gan praktisko, gan teorētisko informāciju par tēlniecību un arhitektūru, iepazīties ar profesionālo darbību.Tēlniece Inta Berga iepazīstinās ar saviem jau realizētajiem vides projektiem, kā arī skiču projektu tapšanas attīstības gaitu. Intas Bergas vadībā būs arī iespēja praktiski darboties ar mālu un apgūt veidošanas pamatprincipus, izmēģināt ģipša liešanu un apstrādi. Tēlniecības sadaļā tiks piedāvāta Agneses Rudzītes - Kirilovas vadīta iepazīšanās lekcija ar vizuālo materiālu par ledus, smilšu un uguns skulptūrām gan pasaulē, gan Latvijā. Tāpat viņa apmeklētājus iepazīstinās ar tādiem tēlniecībā izmantojamiem materiāliem kā metāls, putuplasts, koks un stiklšķiedra, būs arī šo materiālu apstrādes paraugdemonstrējumi. www.ziedot.lv

Kontaktpersona: Inta Berga, 29660424, intaberga@inbox.lv  


---

Kad: 13.-17.marts (otrdiena-sestdiena), 15:00-19:00

Kas: Rados ar stiklu


Kur: Rīgā, Miera ielā 39 (sētas mājā)

Dalībnieki: visi interesenti

Vairāk informācijas:   Atvērto durvju dienas stikla mākslinieces Martas Ģibietes darbnīcā. Apmeklētāji varēs iepazīties ar mākslinieces radošajiem izstāžu, dizaina un citiem darbiem, pabūt darbnīcas atmosfērā. Aprunāties, izjautāt, padalīties pieredzē ar M. Ģibieti par stiklu, mākslu, radošumu.  Notiks nodarbības, kurās varēs izvēlēties vienu no diviem piedāvājumiem:

  1. No logu stikla atgriezumiem izveidot ornamentu. Lai to veiktu, būs jāmācās griezt stiklu.
  2. Veidot ornamentu no stikla pudeles. Lai to darītu, jāņem līdz tukša, no etiķetēm tīra stikla pudele. Būs jāmācās griezt un zāģēt stiklu.
Nodarbībām vēlams pieteikties iepriekš, nodarbības ilgst aptuveni 1h. Var piedalīties pieaugušie vai bērni no 8 gadiem kopā ar pieaugušo, jo stikls ir ass. Dalība nodarbībās 1-2ls vai viena zilā stikla pudele, darbnīcas apmeklējums par brīvu. 

Kontaktpersona:   Marta Ģibiete, 29883632, www.gibiete.euwww.gibiete.lv


---

Kad: 12. – 16. marts, 15:00 – 18:30; 17. marts, 11:00 – 17:00

Kas: Radošā darbnīca „Bērni būvē Rīgu”


Kur: Mākslinieku piederumu veikals - galerija "Zīmulis un ota", Rīga, Skolas iela 18

Dalībnieki: Bērni un tie pieaugušie, kas sirdī jūtas kā bērni

Vairāk informācijas: Nedēļas garumā katrs mazs mākslinieks ir aicināts uzbūvēt māju, baznīcu vai autobusu, iekārtot parku un uzcelt tiltu pār Daugavu lielajā pilsētas Rīga maketā. Bērni būvēs Rīgu no otrreiz pārstrādājamiem materiāliem - kartona, papīra, sadzīves priekšmetiem, kuriem iespējams piešķirt "otru dzīvi"; griezīs, līmēs un krāsos. Vai bērni veidos pils[ētu, kādu to redz šodien? Vai pilsētu, kādā tie gribētu dzīvot nākotnē? To mēs pajautāsim viņiem. www.zimulisunota.lv
 

Kontaktpersona: galerija@zimulisunota.lv29136280


---

Kad: 6. - 16. marts

Kas: Mobilā darbnīca

Kur: Izstāžu zāle Arsenāls, Torņa iela 1

Dalībnieki: Visi interesenti

Vairāk informācijas: Darbnīca ir vienreizēja iespēja aktuālās izstādes atmosfērā iegūt vai papildināt prasmes atšķirīgu mākslas veidu un tehniku pielietojumā, pašiem izmēģināt konkrētu mākslinieku darbības paņēmienus un, galvenais, darbojoties grupā izbaudīt kopīgo mākslas darba radīšanas prieku. Darbnīca var būt arī kā „tīmbildinga” (team building) iespēja jebkuram darba kolektīvam. Dalībnieku skaits grupā: 5–15 cilvēki.

„Mobilo darbnīcu” vada mākslinieki Arsenāla izstāžu zāles telpās. Muzeja vestibilā iespējams nobaudīt līdzpaņemtās sviestmaizes un tēju.

Grupas lūdzam pieteikties iepriekš, zvanot pa tālruni 67357527.

Vairāk info: http://www.lnmm.lv/lv/lnmm/info/learn/workshops/mobila-darbnica/

Kontaktpersona:  Laura Dravniece, 67357527, Laura.Dravniece@lnmm.lv


---

Kad: 12. – 17. marts

Kas: Radošās darbības nedēļa RADI!


Kur: Ilūkstes novada multifunkcionālajā jauniešu centrā un Ilūkstes BJC, Ilūkste, Raiņa iela 33a

Dalībnieki: Visi interesenti

Vairāk informācijas: Nedēļas laikā būs iespējams mācīties itāļu un franču valodu, spēlēt ģitāru, tapot, kā arī daudzas citas interesantas lietas. Nedēļas pasākumu aprakstu skatīt pielikumā.

Kontaktpersona: Vanda Rimša, 28384018, ilukstesbjc@inbox.lv


---

Kad: 22. - 31. marts

Kas: Radoša nodarbība "Gaismas spēles"

Kur: Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs, Skārņu iela 10/20

Dalībnieki: Visi interesenti

Vairāk informācijas: Gaisma palīdz izgaismot, saskatīt, atklāt lietu noslēpumus. Gaisma ir katrā telpā. Tā var būt spilgta, traucējoša, klusināta, intīma vai vienkārši rotaļīga. Gaisma ir arī gleznās un fotogrāfijās – mācīsimies to saskatīt. Cik liela nozīme interjerā ir gaismas ķermeņa dizainam un to izstarotajai gaismai? Kāda ir gaismas daba un gaismas noslēpumi – mēģināsim tos atklāt kopā! Piedāvājam ekskursiju izstādē „Gaismas avots”, kā arī spēles un eksperimentus ar gaismu. Būs iespēja pašiem radīt fotogrāfiju ar gaismas zīmējumiem. Tā būs jauka piemiņa par muzejā pavadīto laiku. Foto no nodarbības šeit! Programma paredzēta grupām (1.–8. klase) ar iepriekšēju pieteikšanos.

Kontaktpersona: Anna Dzene, 67222235; 67830906, anna.dzene@lnmm.lv


---

Kad: no 12.līdz 15.martam

Kas: Atvērto durvju dienas „Māksla kā pasaules brīnums” Valkā

Kur: Valkas Mākslas skolā (Valkā, Beverīnas ielā 5)

Dalībnieki: visi interesenti

Vairāk informācijas:   No 12.līdz 15.martam no plkst.14.00 līdz 17.00 Valkas Mākslas skolā (Valkā, Beverīnas ielā 5) būs atvērto durvju dienas „Māksla kā pasaules brīnums”. Apmeklējot Mākslas skolu iepriekšminētajā laikā, ikviens interesents tiks iepazīstināts ar skolas apmācību vidi, sistēmu un sasniegumiem, kā rezultātā varēs saņemt atbildi uz jautājumu – kas ir profesionālās ievirzes izglītības jēdziens mākslā?      Atvērto durvju dienas notiek pasākumu cikla „Radošās darbības nedēļa 2012” ietvaros, ko, laikā no 12.līdz 18.martam, organizē LR Kultūras ministrija un Britu padome, sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Radošās darbības nedēļas RADI! mērķis ir plašākā sabiedrībā veidot izpratni un interesi par kultūras un radošo industriju sektoru, radošu izglītību, inovācijām un zināšanu ekonomiku, kā arī veidot saikni starp dažādām nozarēm un sektoriem, saistot to ar katra individuālo izaugsmi un valsts attīstību kopumā. Nedēļas aktivitātes aptvers 5 tematiskās jomas – radošu identitāti, radošu pārvaldību, radošu izglītību, radošus novadus un radošu uzņēmējdarbību

Kontaktpersona:   Maruta Stabulniece, 64724078


---

Kad: 4. – 31. marts

Kas: Izstāde „TEDDY FUN”


Kur: Salons BOHEMIAN, Rīga, Stabu iela 40

Dalībnieki: Visi interesenti

Vairāk informācijas: Projekta pamatideja – uzrunāt  dažādu nozaru radošo profesiju pārstāvjus, modes  stila māksliniekus  un piedāvāt viņiem radīt jaunu,  mūsdienīgu pasaulē tik slavenā plīša Teddy lāča tēlu, kurš  atspoguļotu kvalitatīvi jaunu dizainu mūsdienu interpretējumā izmantojot mūsdienu tehnoloģijas un materiālus. Izstādē savus darbus un Teddy lāču kolekciju izstāda Maskavas mākslinieces Paša Setrova ( Saša Petrova) un Jūlija Osina-Fridman. Desmit  Jūlijas Osinas –Fridman izveidotajās foto planšetēs modeles lomā būs Paša Setrova kopā ar savu Teddy lāču kolekciju. Radošajā nedēļa ikviens var ienākt un uzskicēt sava radošā, stilīgā lāča skici. Labākie darbi tiks apbalvoti. Vairāk informācijas pielikumā! www.bohemian.lv

Kontaktpersona: Olga Lahina (Maskava), Ināra Liepa (Rīga)


---

Kad: 28.februāris - 8.aprīlis

Kas: Inčukalna mākslinieku kopas izstāde "Augstāk par zemi"


Kur: Inčukalna Tautas nams

Dalībnieki: Visi interesenti

Vairāk informācijas: Koku galotnes tiecas mākoņos, tāpat kā cilvēku dvēseles tiecas pēc tīrā.  Ir reizes, kad dzīve pārvēršas brīnišķīgā sapnī, cilvēks jūtās vienkārši labi. Tad kā puns debesīs, viņa dvēsele pamana visu skaidrāk un krāšņāk. Šī izstāde ir kā piemērs radoša cilvēka dvēseles lidojuma atspoguļojums. Izstādē piedalās: Jānis Zvirbulis, Ieva Kalniņa, Boriss Samuss, Silvija Auere, Vallija Balode, Dace Saulīte, Vita Oša, Aija Ausēja-Rudzīte, Agnese Ozoliņa, Lilita Joņina, Jolanta Bodniece.

Kontaktpersona: Agnese Ozoliņa, 20026641


---

Kad: 20.februāris - 31.marts

Kas: Izstāde reKonstrukcija 10


Kur: Hanzas vīna galerija, Rīga, Ģetrūdes ielā 53

Dalībnieki: Visi interesenti

Vairāk informācijas: Galerijā ir aplūkojama Viļņa Auziņa attēlu kolekcijas "reKonstrukcija 10" ekspozīcija kā centiens saaudzēt fotogrāfiski izgatavotas kompozīcijas ar veikala telpu. Attēlu kolekcija ir autora veltījums vispirms jau Gustavam Klucim, kā arī Laslo Mogoli-Nadj, Aleksandram Rodčenko, Františekam Dritikolam un citiem, kuru vizuālo meklējumu intensitāte ievērojami papildināja pasaules uztveres un attēlošanas praksi.

Kontaktpersona: Vilnis Auziņš   


---

Kad: 12. marts - 6. aprīlis, 18:00

Kas: Fotomākslinieces Māras Brašmanes personālizstāde „Sievietes, sievietes...”

Kur: Mākslas galerija "Pegazs", Rīga, Rūpniecības iela 18

Dalībnieki: Visi interesenti

Vairāk informācijas:   Jaunajā mākslinieces personālizstādē galerijā Pegazs  skatītājiem tiek sniegta iespēja iepazīties ar fascinējošu portretu galeriju. Sievietes senāk un šodien – meitenes, mātes, aktrises, mākslinieces, fotogrāfes, režisores, mākslas zinātnieces, dārznieces u.c. – tas ir fotogrāfes Māras Brašmanes dokumentējums. Tur ir gan labi pazīstamas personas - režisore Māra Ķimele, gleznotājas Maija Tabaka, Anita Kreituse, Laima Eglīte, fotogrāfe Inta Ruka, mākslas zinātnieces Laima Slava un Kristiāna Ābele, mākslinieki Ieva un Imants Lancmaņi, gan tikai Mārai Brašmanei zināmie jauši vai nejauši sastaptie cilvēki. Bet galvenais ir tas, ka ikvienā portretā māksliniece ir pratusi atklāt savu varoņu individuālo raksturu, notvert gaistošo emocionālā mirkļa noskaņu, parādīt ikvienas sievietes neparasto skaistumu.

Kontaktpersona:   Līga Sāne, 26816576, www.galerijapegazs.lv


---

Kad: 12. – 18. marts

Kas: "Dzīvo un strādā radoši!"

Kur: Balvu Kultūras un atpūtas centrs, Brīvības 61, Balvi

Dalībnieki: Balvu pilsētas visu vecumu un tautību interesenti

Vairāk informācijas:    

Kontaktpersona: Anita Strapcāne, 26367693, strapcane.anita@inbox.lv


---

Kad: 12. - 16. marts

Kas: ''Mēs -dažādi, bet ar vienu mērķi- būsim radoši''


Kur: Bērzpils pagasta saietu nams, Balvu novads Bērzpils pagasts, Dārza iela 25a

Dalībnieki: Bērzpils pagasta iedzīvotāji: bērni, jaunieši, vidējā un vecākā paaudze

Vairāk informācijas: Jebkuram darbam: vai tā būtu dziesma un  deja; rokdarbu darināšana vai  gleznošana ir vajadzīgs radošums un  mēs katrs esam unikāls, radošs sākums lielām lietām. Pirmdiena- 12.03. plkst. 16.00 - ''Radošuma daudzveidība''- pērļošanas meistardarbnīca; Otrdiena- 13.03.plkst.19.00 - ''Radošums darbībā''- tapošanas meistardarbnīca; Trešdiena-14.03. plkst.15.00- ''Radošumu veicinošā izglītība”- mākslas nodarbības: zīmēšana, gleznošana, zīda auduma apgleznošana; Ceturdiena- 15.03. plkst. 13.00- ''Radošums, kas dzimst no identitātes''-(radām pamatu paaudžu pārmantojamībai)- aušanas nodarbības. Piektdiena- 16.03. pkst.19.00- ''Apzinies savu radošumu''- dejas nodarbības.

Kontaktpersona: Anna Kriviša, 27872032, annakrivisa@inbox.lv  


---

Kad: 12. - 18. marts

Kas: Radošā nedēļa Talsos


Kur: Talsi

Dalībnieki: Visi interesenti

Vairāk informācijas:

Visu pasākuma programmu skatīt pielikumā.

Kontaktpersona: Inga Priede, 63232125, 26350440, inga.priede@talsi.lv, www.talsi.lv 


---

Kad: 1. marts - 5. aprīlis

Kas: Izstāde PUPartIV. Erotika mākslā


Kur: Galerija "Suņa taka", Jelgava, Dobeles iela 68

Dalībnieki: Ilona Romule (porcelāns), Aivars Vilipsōns (grafikas), Aigars Zemītis (forma), Gunārs Ezernieks (gleznas) un visi interesenti

Vairāk informācijas: Galerija Suņa taka organizē SARUNAS PAR MĀKSLU. ?ī jau ir ceturtā lekcija/diskusija. Tēmas par kurām jau tika diskutēts bija: MODERNĀ MĀKSLA ASV (mākslas kritiķis par iespaidiem ASVgalerijās, muzejos utt.), FOTOTEĀTRIS

 (fotogrāfs Harijs Daina Liepiņ? par inscinēto fotogrāfiju), ANIMĀCIJA. STEREOTIPU LAU?ANA (porcelāna māksliniece, animācijas filmu autore Ilze Emse-Grīnberga par animācijas da?ādību) Ilizane Grīnberga stāstīs par redzēto dizaina mesēs Eiropā utt. Pasākuma ilgums 3 stundas plus kafijas pauze. Ieeja - Ls 1.00

Kontaktpersona: Ilona Drīliņa, 29491395, su.ta@inbox.lv, www.sunataka.lv


---

Kad: 12. - 16. marts

Kas: Mūzikla - uzveduma "Pavasara pasaka" iestudēšana

Kur: Tirzas pamatskola

Dalībnieki: Pirmsskolas bērni, viņu vecāki un pedagogi

Vairāk informācijas: Tirzas pamatskolas veidotais uzvedums no 20. līdz 30.martam uzstāsies Tirzas pagastā un viesosies pie draugiem Galgauskas pamatskolas pirmsskolas grupā,  Gulbenes PII "Rūķītis", Jaungulbenes PII "Pienenīte".  Mūzikla autori - skolotājas Ligita, Inese un Iveta. Dekorācijas gatavos un kopā ar bērniem uzstāsies vecāki un brīvprātīgie jaunieši.

Kontaktpersona: Ligita Trekše, tirza@gulbene.lv


---