dcsimg

radi! radošās darbības nedēļas laikā Rīgā viesosies virkne britu ekspertu

 RADI! radošajā nedēļā liela loma būs arī ekspertiem no Apvienotās Karalistes, kurus ielūgusi Britu padome Latvijā kā viens no pasākuma iniciatoriem un aktīviem programmas veidotājiem.

Viens no visvairāk gaidītajiem viesiem būs koncepta “radošā pilsēta” pamatlicējs Čārlzs Lendrijs (Charles Landry). Viņš arī starptautiska autoritāte radošuma izmantošanā pilsētvides pārmaiņās, kā arī aktīvs diskusiju rosinātājs par radošumu valsts pārvaldē. Visplašāk Čārlzs Landrī pazīstams kā grāmatas „Radošā pilsēta: rīki pilsētvides novatoriem” (‘The Creative City: A Toolkit for Urban Innovators') autors, domātuves Comedia dibinātājskā arī „radošā  pilsētu indeksa” koncepcijas ieviesējs. . Ar aktīvas izdomas palīdzību un domāšanu, viņa mērķis ir palīdzēt pilsētām kļūt spēcīgākām un pašpietiekamākām, atpazīstamām pasaules mērogā.  

Daudz uzmanības nākamajā nedēļā tiks pievērsts arī izglītības tematikai.Nākotnes skolas tematikai veltītajā konferencē "Nākotnes skola sākas šodien" no britu ekspertu vidus uzstāsies speciāliste ar 30 gadu pieredzi pasniegšan un konsultēšanā izglītības jomā - Liza Hankina (Liz Hankin). Viņa  ir EdICT direktore, strādājusi gan valsts, gan starptautiskajā līmenī, lai tehnoloģijas ietvertu pasniegšanas un mācību procesā. Lizai ir pieredze projektu vadīšanā, kuru ietvaros mācību programmās iekļautas novatoriskas pieejas, uzlabojumi un aizsāktas reformas. Tāpat eksperte ir arī Britu Karaliskās mākslas biedrības locekle. 

Modelējot nākotnes scenārijus, radi! nedēļas ietvaros Žislina Bodingtone (Ghislaine Boddington)  un Liana Hamakota(Leanne Hammacott)stāstīs par savu projektu  „Roboti un avatāri – mūsu nākotnes kolēģi un rotaļu biedri”, kurā tiek analizētas jaunu cilvēku ikdienas pārmaiņas pēc 10 vai 15 gadiem.Žislina ir māksliniece-pētniece, dramaturģe, kuratore un viedokļa līdere, kas specializējas jautājumos saistībā ar ķermeņa integrēšanu reaģējošajās tehnoloģijās (responsive technologies) un mijiedarbīgajās saskarnēs (interactive interfaces). Pieredzes bagātā eksperte, šobrīd darbojas arī body>data>space, kur galveno uzmanību velta arvien pieaugošajai saplūšanai starp virtuālo un fizisko, kā arī tam, ko tas nozīmē klātesamībai un dzīvīgumam.

Savukārt, Liana ir body>data>space asociētā direktore un radošā producente, kas radošajā grupā strādā jau kopš tās dibināšanas 2005. gada. Liana ir daudzu radošu ideju un projektu producente un tieši viņas lolojums ir projekts „Roboti un avatāri”. Turklāt viņai ir arī vadoša loma izglītojošu mācību pieredžu attīstīšanā NESTA idiscover ietvaros, kas palīdz jauniem cilvēkiem mācīties tā, lai tie vēlāk būtu gatavi reālās dzīves izaicinājumiem.

Vairāk informācijas par radi! nedēļas pasākumiem ar britu ekspertu piedalīšanos iespējams atrast Britu padomes mājas lapā. Visiem interesentiem būs iespēja vērot arī pasākumu tiešraides www.radilatvija.lv mājas lapā. Tāpat aicinām iesaistīties diskusijās un sekot līdzi notikumiem sociālajos tīklos, lietojot haštagu #radilatvija. 

Britu ekspertu profili: britu-eksperti-radosas-darbibas-nedela-radi.docx