dcsimg

Dizains - iestāžu personāla attīstības stratēģijas izstrādei. 14.05.2014.

Dizaina domāšana iestāžu personāla attīstības stratēģijas izstrādei
Kur: Valsts kanceleja, 3.stāvs (preses konferenču telpa)
Dalībnieki: Valsts pārvaldes iestāžu vadītāji, valsts sekretāri

Radošās darbības nedēļas „radi!2014” laikā valsts pārvaldes augstākā līmeņa vadītāji tiksies ar ekspertiem no Lielbritānijas un Itālijas, lai dalītos pieredzē par dizaina domāšanu* kā efektīvu atbalsta instrumentu personāla attīstības stratēģijas izstrādei.

Seminārs – meistarklase „Dizaina domāšana iestāžu personāla attīstības stratēģijas izstrādei“ valsts pārvaldes augstākā līmeņa vadītājiem notiks trešdien, 14.maijā pl. 10:00, Valsts kancelejā. 

„Lielbritānijā dizaina domāšanu mērķtiecīgi virza sistēmisku inovāciju īstenošanai un efektīvai pārvaldībai. Turklāt līdzšinējā britu pieredze pierādījusi, ka dizaina domāšana ir stratēģisks palīdzības rīks valsts pārvaldei, kas pastāvīgi saskaras ar diviem izaicinājumiem: budžeta līdzekļu samazinājumu, konsolidāciju, efektivizēšanu un - pastāvīgi pieaugošām sabiedrības prasībām un vajadzībām,” skaidro Valsts kancelejas direktores vietniece valsts pārvaldes komunikācijas jautājumos Laine Kučinska. 

Viņa arī uzsver, ka „Latvijas valsts pārvaldē nepieciešamas pārmaiņas – gan procesu efektivizēšanai un modernizēšanai, gan cilvēkresursu kapacitātes un profesionalitātes paaugstināšanai. Tādēļ būtiski ir nodrošināt pēctecību jebkurām inovācijām, kas var sekmēt valsts pārvaldes procesu progresu un efektivitāti.” 

Lielbritānijas eksperteAnna Višera (Anna Whicher) ir dizaina domāšanas jomā specializējusies tieši darbā ar valsts sektoru. Anna strādājusi ar valsts pārvaldes ekspertiem no Dānijas, Taivānas, Polijas, Beļģijas un Somijas. Viņa ir vadošā dizaina un inovāciju politikas pētniece Nacionālajā Produktu dizaina un attīstības pētījumu centrā Kārdifas Metropolitēna Universitātē. Saskaņā ar Lielbritānijas pieredzi servisa dizaina un stratēģiskas dizaina domāšanas izmantošana ir atslēga ilgtspējīga publiskā sektora nodrošināšanai, lai valsts pārvalde ne tikai izdzīvotu, bet arī pastāvīgi attīstītos. 

Pasākumā piedalīsies arī itāliešu ekspertes Marcija Mortati (Marzia Mortati) unBeatriče Vilari (Beatrice Villari), Milānas Politehniskā institūta Dizaina nodaļas pētnieces un Eiropas Komisijas līdzfinansētā Eiropas Dizaina inovāciju iniciatīvas (EDII) projekta „Dizains Eiropas politikā” pārstāves. Abas ekspertes piedalās Eiropas Komisijas uzsāktajā Eiropas Dizaina inovāciju platformā (EDIP) - projektā, kura mērķis ir palielināt dizaina izmantošanu inovāciju radīšanā un izaugsmes veicināšanā visā Eiropā. 

Pasākumi tie organizēti pēc Valsts kancelejas, Britu padomes Latvijā, Kultūras ministrijas, Latvijas IT klastera un Dizaina informācijas centra iniciatīvas.