dcsimg

NAKTS KOMPETENČU TIRGŪ RADĪS un ATTĪSTĪS IDEJAS ARĪ TURPMĀK

Jauno uzņēmēju centra veidotā pasākuma “Nakts kompetenču tirgus”, kas notika TechHub Riga telpās, mērķis ir aicināt kopā jaunos un topošos uzņēmējus, lai dalītos ar informāciju, kompetencēm un pieredzi, kā arī atrastu domubiedrus kopīgu sadarbības projektu īstenošanai un uzņēmējdarbības attīstībai nākotnē. Šādus pasākumus iecerēts veidot atkārtoti, tādejādi iedibinot tradīciju un sniedzot iespēju ikvienam interesentam meklēt jaunus komandas biedrus un iedvesmoties no līdzīgi domājošajiem. Jauno uzņēmēju centrs dod iespēju neformālā gaisotnē apspriest savus projektus un idejas, iegūt jaunus kontaktus. Šo pasākumu radošās darbības nedēļas radi!2015 ieskaņā apmeklēja radošo industriju pārstāvji, jaunie un esošie uzņēmēji, kā arī vienkārši interesenti, kas ir atvērti jaunām idejām.

Viena no oriģinālākajām un interesantākajām “Nakts kompetenču tirgus” sastāvdaļām bija “Speed dating” jeb „Ātro randiņu” sesija, kuras īpašais formāts paredzēja iespēju vakara gaitā iepazīties un diskutēt ar pēc iespējas vairākiem dalībniekiem. „Speed dating” ietvaros katram dalībniekam tika dots konkrēts laika apjoms, ko pavadīt sarunā ar citu dalībnieku. Tas ir kas jauns un nebijis, jo šie ātrie “biznesa randiņi” notika krietni vien citādāk, nekā esam pieraduši veidot pārrunas un tikšanās ikdienā. Sarunas aci pret aci bija jārisina ar nejauši izvēlētu sarunu partneri no klātesošo vidus… Pirmajā daļā - kompetenču “pircējam” tika dots īss laika sprīdis, lai iepazīstinātu ar sevi un tad atsevišķs laiks, lai izklāstītu problēmjautājumu, turpretī kompetenču “pārdevējam” arī bija iepazīšanās laiks un brīdis sava ieteikuma izklāstam. Otrajā daļā katrs kļuva par kompetenču “pārdevēju”, kur atvēlētajā laikā bija nepieciešams iepazīstināt ar sevi, tad izklāstīt savas biznesa idejas galveno “esenci” savukārt beigās skaidri formulēt savu ieteikumu otram. Šīs sesijas rezultātā katrs varēja atzīmēt sarunbiedra anketā savu vērtējumu par nupat piedzīvoto.

„Randiņu” sesiju vadīja Vita Brakovska, biedrības ZINIS vadītāja, radošās domas veicināšanas eksperte un “Zināšanu eņģeļi” kustības iniciatore, kā arī Kalvis Kārkliņš, zīmola “Rixwood” koka dizaina aksesuāru ražošanas uzņēmuma dibinātājs, līdzīpašnieks un vadītājs.

Abu sesijas vadītāju ieteikumi pārdomām jaunajiem uzņēmējiem:

  1. Pasaule izvēlas vai nu labāko vai to, kas ir atšķirīgs... Kāds Tu gribi būt?
  2. Atliec malā visas ilūzijas, bailes un sāc darīt, jo tikai drošie spēj iekarot pasauli. Strādā rītdienai un nekavējies atmiņās par vakardienu, jo visas rītdienas iespējas vēl ir priekšā!

Pasākumā piedalījās arī  Rasmus Vinsteds Šernings (Rasmus Wiinstedt Tscherning), “Creative Business Cup” dibinātājs no Dānijas, kurš īsi pastāstīja par “Creative Business Cup” konkursu un tā sniegtajām iespējām radošajiem uzņēmējiem.

Pasākumu organizēja Jauno uzņēmēju centrs sadarbībā ar TechHub Riga un Dānijas Kultūras institūtu. Vairāk informācijas http://www.juc.lv/ un http://riga.techhub.com/