dcsimg

Intervija ar Boris Meggiorin

„Vietas un telpas ar vēsturi ļauj vairāk vaļas kreativitātei,” uzskata Boris Megiorins (Boris Meggiorin), Nantes pilsētas mākslas rajona starptautiskās attīstības vadītājs no Francijas.

Kurās jomās Latvijā vislabāk varētu realizēt “cross-over” jeb pārneses principu?

Latvijā ir tik daudz vietu un reģionu ar savu infrastruktūru un īpašo šarmu pēc padomju varas gadiem, kas palikuši neskarti. Šīs vietas ir jāattīsta.

Kā skaidrosiet jēdzienu “pārnese”?

Viss ir iespējams, viss ir saistīts un viss ir radošs.

Ko kultūra var dot biznesam?

Pamestas “trešās vietas” dod vaļu fantāzijai, tām ir sava vēstures elpa, un tās rada īpašu auru. Uzbūvējot kaut ko no jauna, no pilnīgas nulles, telpas izmantošana reizēm nenes gaidītos rezultātus. Vietas un telpas ar vēsturi ļauj vairāk vaļu kreativitātei.

Kāpēc ir svarīgi sadarboties dažādu industriju pārstāvjiem, vai citu jomu iesaiste biznesā var palīdzēt attīstīt uzņēmējdarbību?

Sadarbojoties un veidojot kopīgus projektus, ir jāsaprot, ka nākotne būs labāka. Jāatceras, ka nākotne ir šeit, un pavisam drīz mēs sapratīsim, ka viss ko plānojām, jau ir šodiena.

Kādai vajadzētu būt valsts nostājai, lai veicinātu pārneses procesus?

Ir jāizstrādā reāla progresu un attīstību veicinoša valsts atbalsta programma. Jāpārskata prioritātes un jāstrādā ar šajā pārneses procesā izveidotajiem  projektiem ilgtermiņā.

Starptautiskajā konferencē "Kultūras un radošo industriju pārneses process", Boris Megiorins runāja par kultūras lomu rītdienas pilsētas būvniecībā.