dcsimg

Laikmetīgās dejas izrāde/izstāde “Dejo dejo dejo”

Datums: 08.05.2016.

Laiks: 19.00 - 21.00

Kur: The Mill Riga, Brīvības iela 33, Rīga

Dalībnieki: Skatītājs, kas interesējas par dažādām jaunām mākslas izpausmēm, laikmetīgo mākslu un deju

 

Laikmetīgās dejas izrāde/izstāde netradicionālā veidā pētīs kustības nozīmi

Starptautiskās Dejas dienas pasākumu programmas ietvaros 24. aprīlī un 8. maijā “Nordic Club House” telpās (Kalēju ielā 3) notiks laikmetīgās dejas izrāde/izstāde “Dejo dejo dejo”.

Izrādes/izstādes centrālā tēma ir kustības nozīme. Kā kustības nozīme mainās, spēlējoties ar niansēm, ar pieskāriena stiprumu, ar soļa ātrumu, ar skatiena tiešumu? Izrādē/izstādē desmit dejotājas meklēs atklātu un patiesu veidu, kā laikmetīgās dejas valodā runāt par skaistumu, kas atrodams gan dusmās, gan skumjās, gan priekā.

“Dejo dejo dejo” ir spēle ar žanru robežām. Gan izrādes/izstādes formāts, gan skaistās “The Mill” biroju telpas, gan dejotājas neprofesionāles piedāvās no ierastā atšķirīgu skatupunktu. Skatītāji aicināti apmeklēt izrādi/izstādi ik pēc 30 minūtēm, plānojot ieeju 19.00, 19.30, 20.00 vai 20.30.

 

Biedrība “Party” ir laikmetīgas dejas mākslinieku apvienības “ĀRĀ” (kuras ietvarā savu patstāvīgo radošo darbu veic Santa Grīnfelde un vēl citi profesionāli horeogrāfi) un laikmetīgas dejas kompānijas “ĀRĀ” juridiskais pārstāvis. Biedrību vada laikmetīgās dejas horeogrāfe Olga Žitluhina, kas ir izveidojusi laikmetīgās dejas horeogrāfijas programmu Latvijas Kultūras akadēmijā, jau 10 gadus ir starptautiskā laikmetīgās dejas festivāla “Laiks dejot” radošā direktore. Dejas kompānijā “ĀRĀ” darbojas 13 horeogrāfi, kuri kopā ikdienas treniņos, nodarbībās un meistarklasēs attīsta savu tehnisko varēšanu un iestudē dejas izrādes. Kompānija dibināta 2015. gada septembrī. Kopš tā laika ik mēnesi piedāvājam skatītājiem laikmetīgās dejas izrādes, strādājam pēc repertuāra teātra principa, lai arī līdzekļi tam visu laiku trūkst. Februārī sadarbībā ar Dirty Deal Teatro iestudējām izstādi “Asorti” (hor. Sandra Lapiņa). Pašlaik kopā ar Ģertrūdes ielas teātri veidojam jaunu izrādi, kuras horeogrāfs būs Branko Potočans no Slovēnijas. Pirmizrāde plānota jūnijā. Aprīlī un maijā vedīsim viesizrādēs uz Rēzekni (“Goru”) un Jelgavu plašu atzinību guvušo O.Žitluhinas laikmetīgās dejas izrādi “ĀRĀ” (apvienības u kompānijas nosaukums radies no izrādes nosaukuma). Tikko bijām viesizrādēs Maķedonijā, kur “Skopje Dance Fest” rādījām izrādi “Poētiskās dejas traģēdija “Viens un divi. Raiņa un Aspazijas vēstules’”.

 

Izrādes/izstādesradošā komanda

Autore: horeogrāfe Santa Grīnfelde.

Līdzautori: horeogrāfs Jānis Putniņš un izpildītājas, radošo meistardarbnīcu “Eju dzīvot deju” otrā cikla dalībnieces Eva Ikstena, Agnese Marcinkeviča, Sanita Sileniece, Inese Lipska, Alija Turlaja, Elīna Umbraško, Aija Pāsa, Kristīne Paula, Nora Suškēviča, Austra Ziļicka

Scenogrāfe: Krista Ose

Tērpu māksliniece: Katrīna Virziņa

Gaismu mākslinieks: Andrejs Krūmiņš

Projektu organizē dejas platforma „Eju dzīvot deju“, horeogrāfe Santa Grīnfelde un laikmetīgās dejas mākslinieku apvienība „Ārā“. Plašāka informācija par projektu pieejama „Eju dzīvot deju“ Facebook profilā ( www.facebook.com/ejudzivotdeju).

Projektu atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, “Nordic Club House”, biedrība “Party”, “DANCE.LV žurnāls”