dcsimg

Notikumi Reģionos

Maijs


Atvērta domnīca “Urbānā dizaina izaicinājumi”

Datums: 2014.gada 15. maijs

Laiks: 15:00

Kur: Kur: LiepU Mākslas pētījumu laboratorija (Kūrmājas prospekts 13, Liepājā)

Dalībnieki: Studenti, arhitekti, dizaineri, uzņēmēji, pašvaldību politikas plānotāji u.c.

Vairāk informācijas:

Domnīcas fokuss – radošo industriju ietekme uz mūsdienu pilsētvidi. Sarunas gaitā iecerēts apkopot domas un viedokļus par:

            Kvalitatīvu, dzīvei, darbam un atpūtai piemērotu pilsētu;

            Vietējo kopienu iesaistīšanu pilsētas attīstībā;

            Radošo pakalpojumu un mazā biznesa nozīmi;

            Liepājas attīstību radošo industriju kontekstā.

Kontaktpersona: Kontaktpersona: Atis Egliņš-Eglītis (atis.eglins@dome.liepaja.lv), Mājas lapa: www.liepajaskultura.lv, Twitter/FB konts: @LiepajasKultura un www.facebook.com/liepajaskultura


Lekcijas. Izstādes. Modes skate. „Zelta griezums”

Datums: 2014.gada 16.maijs.

Laiks: 11:00

Kur: Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola (Alejas iela 18/20, Liepāja)

Dalībnieki: ikviens interesents

Vairāk informācijas:

Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola jau septīto gadu no 30. aprīļa līdz 16. maijam organizē pasākumu „Zelta griezums”, kura šī gada tēma ir „Impulss”. „Zelta griezums” tiek organizēts ar mērķi veicināt sabiedrības informētību un izpratni par dizaina, mākslas un radošās industrijas nozīmi Latvijas attīstībā un mācību iestādes lomu tajā. Pasākuma ietvaros notiks konference, tiks atklātas izstādes, notiks diskusijas, absolventu sveikšana un prezentācijas.

Katru gadu Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola apzina skolas absolventu tālākās gaitas. Daudzi no viņiem turpina mākslas ceļu ar izciliem sasniegumiem Latvijā un ārpus Latvijas robežām. Lai nepazaudētu saikni ar absolventiem un veicinātu sabiedrības informētību par Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas bijušo audzēkņu sasniegumiem, pirms septiņiem gadiem radās ideja organizēt pasākumu „Zelta griezums”.

Pasākuma „Zelta griezums” 30. aprīlī pulksten 15:00 Liepājas Latviešu biedrības namā tiks atklāta LDMV materiāla dizaina izglītības programmu audzēkņu darbu izstāde, kas būs skatāma līdz 25. maijam.

9. maijā pulksten 16:00 skolas zālē Alejas ielā 18/20 tiks atklāta mākslinieces, ilggadējās Liepājas Bērnu mākslas skolas gleznošanas skolotājas Velgas Gūtmanes personālizstāde.

16. maijā no pulksten 11:00 līdz 15:00 skolas zālē notiks pasākuma „Zelta griezums” atklāšana un tiks organizēta konference „Impulss”, kurā lekciju lasīs LDMV absolvents, bijušais Tekstilnodaļas audzēknis, katoļu priesteris Andris Vasiļevskis par tēma „Garīgais un materiālais”; Rīgas mākslas telpas kuratore Inga Šteimane par tēmu „Radošie impulsi laikmetīgās mākslas izstādēs” un filmas „Sapņu komanda 1935” režisors un scenārija autors Aigars Grauba par tēmu „No impulsa līdz scenārijam un no scenārija līdz filmai”.

16. maijā pulksten 15:00 skolas zālē tiks atklāta LDMV Mākslas izglītības programmas audzēkņu darbu izstāde. Savukārt pulksten 17:00 Liepājas muzejā tiks atklāta izstāde „Liturģiskās tekstilijas no Baroka līdz Jūgendam” no Alsungas, Gudenieku un Jūrkalnes katoļu draudzēm.

Ik gadu ar profesionālās izcilības balvu „Zelta griezums” tiek apbalvotas personības par izcilu sniegumu un ieguldīto darbu kultūras jomā. Šogad balva „Zelta griezums” tiks pasniegta māksliniecei, ilggadējai Liepājas Bērnu mākslas skolas gleznošanas skolotājai Velgai Gūtmanei un LDMV absolventam, bijušajam Tekstilnodaļas audzēknim, katoļu priesterim Andrim Vasiļevskim. Trešā balva „Zelta griezums” tiks pasniegta radošajai ģimenei – koktēlniekam Andrim Dzērvem, Liepājas muzeja speciālistei Astrai Dzērvei, LDMV 4. kursa audzēknei Beatrisei Dzērvei, un jaunākajām atvasēm – Mārcim, Kārlim un Terēzei. Balvas tiks pasniegtas svinīgā pasākuma laikā 16. maijā no pulksten 19:00 līdz 21:30 skolas zālē.

Pasākums „Zelta griezums” ir publisks, visas aktivitātes tajā ir bez maksas.

 

Mājas lapa:  www.ldmv.edu.lv

Twitter/FB konts : www.facebook.com/liepajasmakslasvidusskola

Kontaktpersona: Iveta Eniņa (iveta.en@inbox.lv)


Starptautiska mākslas, zinātnes un kultūras inovāciju konference “Atjaunojamā nākotne”

Datums: 2014.gada 18.maijs

Laiks: 13:00

Kur: un Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija (MPLab) (Kūrmājas prospekts 13, Liepāja)

Dalībnieki: Starpdisciplināri domājoši mākslinieki un radoši zinātnieki, kultūras un mākslas darbinieki, mākslas, kultūras un sociālo zinātņu doktorantūras un citu līmeņu studenti, pētnieki un šo jomu pasniedzēji, citi interesenti

Vairāk informācijas:

           16. maijā ( Rīgā )
17:00 LAUKI - mākslas zinātnieku un kuratoru publiskās lekcijas: Armīns Medosch (AT), Miško Šuvakovičs (RS), Ieva Astahovska (LV)

            17. maijā ( Rīgā)
10:00 MĀKSLA UN ZINĀTNE - no tehno-ekoloģiskām praksēm līdz jaunām ilgtspējības teorijām, lekcijas

15:00 SPĒLĒJAM LAUKUS - Iestādi! Nepieradinātās ontoloģijas vēstures aktivizēšanai, atvērtā sesija

            18. maijā ( Liepājā)
13:00 MĀKSLA KĀ PĒTNIECĪBA - konference

 

Vairāk informācijas:

2014. gadā Rīgā un Liepājā tiks aizsākta konferenču sēriju ar tematisku nosaukumu “Atjaunojamā nākotne” (Renewable Futures), šogad rīkojot tās pilotizlaidumu. Paredzēts, ka nākamās konferences, sākot ar 2015. gada pavasari, pārmaiņus norisināsies gan Latvijā, gan pārējās Baltijas un Ziemeļvalstīs.

Konference “Atjaunojamā nākotne” aplūkos ilgtspējības jautājumus dažādās jomās, veicinot jaunu, starpdisciplināru domāšanas veidu un prakšu attīstīšanu mākslā un zinātnē, laikmetīgajā kultūrā, inovatīvās uzņēmējdarbības formās u.c.

Konferences norises laiks 2014. gadā – 16. un 17. maijā Gētes institūtā Rīgā, 18. maijā Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijā (MPLab).

Konferences tēmas autori ir Dr. Rasa Šmite un Raitis Šmits, konferences producents – Jauno mediju kultūras centrs RIXC. 2014. gadā konference notiek ciešā sadarbībā ar starptautisko laikmetīgās (mediju) mākslas izstādi LAUKI un festivālu “Māksla+Komunikācija”; tā tiek īstenota ar Rīga 2014 – Eiropas Kultūras galvaspilsēta atbalstu.

http://fields.rixc.lv

 

Twitter/FB konts: http://twitter.com/rixcriga, http://facebook.com/rixcriga

Kontaktpersona: Daina Siliņa (daina@rixc.lv), Rasa Šmite (rasa@rixc.lv)


Radošās darbnīcas. Koncerts „Radi kopā”

Datums: 12.-16.maijs

Kur: Slampes PII „ Pienenīte” (Slampes pag. Tukuma nov.)

Dalībnieki: Pirmsskolas vecuma bērni un viņu vecāki, vecvecāki

Vairāk informācijas:

Katra grupa svinēs ģimenes dienu. Pasākuma nedēļas ietvaros būs radošas nodarbes vecākiem un bērniem: kopīga mīļlietiņas jeb dizaina priekšmeta radīšana, kas būs kā atgādinājums: „Tu man esi svarīgs, es tevi mīlu” . Skatīsimies,  kā virzīsies mūsu plānotā stratēģija, un, ja vajadzēs, elastīgi pāriesim uz spontāno stratēģiju veiksmīgas sadarbības nodrošināšani.

Kontaktpersona: Kontaktpersona: Dace Bičole (pienenite@tukums.lv) Twitter/FB konts: Pienenite42