dcsimg

Notikumi Rīgā

Marts

pirms / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 / 14 / 15 / visu nedēļu / pēc

Starptautiska konference „Eiropas audiovizuālo mediju tirgus stiprināšana – eiropeiskās identitātes attīstībai” 1.diena

Datums: 2015.gada 9.-10.mart

Laiks: 10.30-20.00

Kur: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Dalībnieki: Mediju eksperti, mediju politikas veidotāji, mediju regulatori no ES valstīm

Vairāk informācijas:

Konference veicinās diskusiju par iespējām stiprināt Eiropas audiovizuālo mediju tirgu un reaģēt uz izaicinājumiem, kurus izraisījusi straujā tehnoloģiju attīstība, pieaugošā globālā konkurence, lietotāju mainīgie paradumi un iespējamie draudi mediju plurālismam pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā.

Konferenci organizē Kultūras ministrija un Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome ar Eiropas Komisijas atbalstu un līdzfinansējumu. 

Kontaktpersona: madara.apsalone@km.gov.lv; andris.mellakauls@km.gov.lv; sintija.lase@km.gov.lv


Seminārs un diskusija "Mijiedarbība un sadarbība (Rīgas) arhitektūrā – kā labi sajusties pilsētā"

Datums: 2015.gada 9.marts

Laiks: 13.00-18.00

Kur: Goethe-Institut Rīgā, Torņa iela 1

Dalībnieki: pilsētvides eksperti un aktīvisti (iespēja reģistrēties vairāk nekā 100 dalībniekiem)

Vairāk informācijas:

Mājīgums ir kvalitāte, kas kļūst arvien vairāk pieprasīta ārpus mājokļa, piemērām, kafejnīcās, dažādos klubos, radošajos kvartālos („trešās vietas” ). Mājīgums ir atmosfēra, kuru šķietami nav iespējams panākt ar projektēšanu un to nevar ”mākslīgi” radīt vai nopirkt, tā rodas tikai caur vietas sociālo dzīvi. Tā ir atmosfēra, ko uztveram multisensori, tas ir  ar redzi, dzirdi, ožu, tausti, un iespējams pat garšu.

Seminārā un debatēs tiks apskatīti sekojošie jautājumi:

Vai „trešā vieta” (satikšanās vieta) ir atslēga pilsētas mājīgumam? Kurš varētu būt šīs trešās vietas stratēģis — valdība (pilsētas vai valsts) vai sabiedrība? Vai „trešās vietas” radīšanas process ir individuāls? Vai/kur attīstītājiem būtu jānodrošina pilsētas iedzīvotājiem „trešās vietas” visās Rīgas apkaimēs, vai iedzīvotājiem pašiem ir jāspēj izteikt kolektīvu vēlmi tās radīt? Kādā veidā projektēšanas speciālisti un plānotāji var veicināt apstākļus „trešajām vietām”? Kādā veidā ir iespējams atpazīt/identificēt „trešās vietas”? Vai pilsētai ir nepieciešama trešo vietu stratēģija? Kādi pētījumi būtu nepieciešami „trešo vietu” kartēšanai Rīgas pilsētā? Vai arhitekti var mācīties no trešo vietu veidošanas stratēģijām? Kā„trešās vietas” atspoguļojas „otrajās vietās” (darbavietās) un „pirmajās vietās” (mājoklī)?

Pasākums ir iecerēts radi! nedēļas ietvaros un pēc radi! nedēļas tas daļēji atspoguļosies R. Šmēlinga konferencē, kas notiks 2015. gada oktobra beigās.

Pasākuma organizēšanā iesaistītie partneri:

Rīgas pašvaldības aģentūra "Rīgas pilsētas arhitekta birojs" 

The Danish Cultural Institute in Estonia, Latvia and Lithuania

Goethe-Institut Riga

Embassy of Switzerland to Latvia, Lithuania and Estonia

Urban Institute Riga 

Informācija par pieteikšanos pasākumam:

Pasākumam varēs pieteikties facebook kontā:  https://www.facebook.com/events/372445609614534/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular un jau šobrīd mājas lapā http://arhitekts.riga.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=473&Itemid=253

Semināra pirmā daļa notiks angļu valodā, savukārt otrā daļa būs latviešu valodā.

Piedalīšanās ir bez maksas. Visu pasākuma laiku tiks nodrošināta sinhronā tulkošana latviešu un angļu valodā.

www: http://arhitekts.riga.lv/

Sociālie tīkli: https://www.facebook.com/RigasPilsetasArhitekts; http://www.draugiem.lv/rigaspilsetasarhitekts/

 

Kontaktpersona: Ilvars Metnieks, direktora vietnieks - arhitektūras atbalsta virziena vadītājs; tālrunis: 67026721, 26322366; e-pasts: ilvars.metnieks@riga.lv


Nakts kompetenču tirgus

Datums: 2015.gada 9.marts

Laiks: 18.30-21.30

Kur: TechHub Riga, Kaļķu iela 12/14

Dalībnieki: Radošo industriju pārstāvji, jaunie un esošie uzņēmēji, interesenti, kas vēlas apmainīties ar informāciju par savām kompetencēm un atrast jaunus domubiedrus (plānotais dalībnieku skaits: aptuveni 60 personas)

Vairāk informācijas:

Pasākuma formāts: speed dating, vakara pasākums. Darba valodas: latviešu un angļu.
Organizē Jauno uzņēmēju centrs sadarbībā ar TechHub Riga un Dānijas Kultūras institūtu.
Pasākuma programma:

Pl. 19.05 Līva Brēmere atklāj pasākumu un īsumā izstāsta par šajā vakarā gaidāmo;

Pl. 19.15 Rasmus Wiinstedt Tscherning (“Creative Business Cup” dibinātājs, Dānija) atklāj pasākumu un īsi pastāsta par “Creative Business Cup” konkursu un tā sniegtajām iespējām radošajiem uzņēmējiem;

Pl. 19.25 Pasākuma apmeklētāji tiek aicināti piedalīties “Speed dating” sesijā, kuras īpašais formāts paredz iespēju vakara gaitā iepazīties un diskutēt ar pēc iespējas vairāk citiem dalībniekiem. „Speed dating” ietvaros katram dalībniekam tiek dots konkrēts laika apjoms, ko pavadīt sarunā ar citu dalībnieku.

Šīs akcijas mērķis ir dalīties ar informāciju, kompetencēm un pieredzi ar citiem jaunajiem un topošajiem uzņēmējiem un atrast domubdierus kopīgu sadarbības  projektu īstenošanai un uzņēmējdarbības attīstībai nākotnē.

Jauno uzņēmēju centrs vēlas sniegt iespēju uzņēmējiem un radošo industriju pārstāvjiem neformālā gaisotnē apspriest savus projektus un uzņēmumus, mainīties ar kompetnecēm, dalīties ar iegūto pieredzi un iegūt jaunus kontaktus, iedvesmoties no dzirdētā.

Jauno uzņēmēju centrs vēlas padarīt šādus pasākumus par tradīciju un sniegt iespēju mūsu jaunajiem un potenciālajiem uzņēmējiem dalīties ar savām kompetencēm, meklēt jaunus komandas biedrus, daloties ar informāciju un iedvesmojoties no līdzīgi domājošajiem.

Dalību pasākumā lūdzam pieteikt šeit: http://ej.uz/NaktsKompetencuTirgus

www: http://www.juc.lv

Sociālie tīkli: https://www.facebook.com/Jaunouznemejucentrs?ref=hl

Kontaktpersona: Līva Brēmere, Jauno uzņēmēju centra direktore; tālrunis: +371 29265627; e-pasts: liva.bremere@juc.lv

Pievienotie faili: .pdf