dcsimg

Notikumi Rīgā

Marts

pirms / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 / 14 / 15 / visu nedēļu / pēc

Ronija Orena meistarklases 25. – 30. aprīlī

Datums: 25.-30.aprīlis

Kur: Rīga-Jūrmala-Liepāja

Dalībnieki:

Vairāk informācijas:

Ronija Orena meistarklases

25. aprīlī

Meistarklase Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā:

  • 25. aprīlī no plkst. 12:00 līdz 13:30 Rīgā, Skārņu ielā 10/20.

(Publiska, atvērta medijiem un apmeklētājiem (Ģimenes dienas ietvaros))

 

Meistarklase Rīgā, kafejnīcā „Pasēdēt”:

  • 25. aprīlī no plkst. 10:00 līdz 11:00 Rīgā, Stabu ielā 10/2.

(Slēgta meistarklase Dr. Klauns programmas dalībniekiem. Citiem interesentiem jāpiesakās iepriekš. Medijiem iepriekš saskaņot ierašanos arIzraēlas vēstniecības preses sekretāri Kitiju Lībeku uz epastu press@riga.mfa.gov.il, zvanot 67635509)

 

26. aprīlī

Meistarklases, kuras notiks grāmatnīcās “Jānis Roze” Rīgā:

  • 26. aprīlī no plkst. 13:00 līdz 14:00 t/c Spice, Lielirbes ielā 29, Rīgā;

(Publiska, atvērta medijiem un apmeklētājiem)

  • 26. aprīlī no plkst. 15:00 līdz 16:00 t/c Alfa, Brīvības gatvē 372, Rīgā.

(Publiska, atvērta medijiem un apmeklētājiem)

 

27. aprīlī (Liepājā)

Meistarklase Liepājas Universitātes Pedagoģijas un sociālā darba fakultātē:

  • 27. aprīlī no plkst. 12:00 līdz 13:30, Liepājā, Lielā ielā 14;

(Meistarklase pedagogiem, runas speciālistiem, sociālajiem darbiniekiem u.c. šīs jomas pārstāvjiem. Mediju pārstāvjiem iepriekš lūdzam ziņot par ierašanos vēstniecības preses sekretāri Kitiju Lībeku uz epastu press@riga.mfa.gov.il , zvanot 67635509)

  • 27. aprīlī no plkst. 14:50 līdz 16:40, Kurmajas prosp. 13 (Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijā).

(Meistarklase atvērta visiem interesentiem, īpaši aicināti jaunie mākslinieki un animatori. Mediju pārstāvjiem iepriekš lūdzam ziņot par ierašanos vēstniecības preses sekretāri Kitiju Lībeku uz epastu press@riga.mfa.gov.il , zvanot 67635509, vai Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes dekāni Ilzi Miķelsoni zvanot 29116592)

 

Meistarklase grāmatnīcā “Jānis Roze” Liepājā:

  • 27. aprīlī no plkst. 17:00 līdz 18:00 Liepājā, Vītolu ielā 1.

(Publiska, atvērta medijiem un apmeklētājiem)

 

28. aprīlī

Meistarklase Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS):

  • 28. aprīlī no plkst. 13:30  līdz 14:30, Vienības gatvē 45.

(Meistarklase slimnīcas mazajiem pacientiem. Medijiem iepriekš lūdzam obligāti informēt par ierašanos (un plāniem filmēt vai fotografēt) Izraēlas vēstniecības preses sekretāri Kitiju Lībeku uz epastu press@riga.mfa.gov.il , zvanot 67635509, vai BKUS PR pārstāvi Romenu Namnieci romena.namniece@bkus.lv , zvanot 67064483. Bērnu vai vecāku intervēšanu lūdzam uz vietas saskaņot ar Romenu Namnieci)

 

Meistarklase Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā:

  • 28. aprīlī no plkst. 14:45  līdz 16:00, Vienības gatvē 45.

(Meistarklase paredzēta BKUS interešu pedagogiem. Ir iespēja intervēt pedagogus, iepriekš to obligāti saskaņojot ar BKUS PR pārstāvi Romenu Namnieci romena.namniece@bkus.lv ,vai zvanot 67064483)

 

29. aprīlī

Meistarklase Montessori attīstības centrā:

  • 29. aprīlī no plkst. 9:00  līdz 10:00, Pulkveža brieža ielā 4.

(Meistarklase Montessori centra bērniem un pedagogiem. Mediju pārstāvjiem iepriekš (līdz 28. aprīlim) lūdzam obligātipaziņot par ierašanos Izraēlas vēstniecības preses sekretāreiKitiju Lībeku uz epastu press@riga.mfa.gov.il , zvanot 67635509, vai Montessori attīstības centra direktori Kati Pelēci zvanot 26161755. Bērnu vai vecāku intervēšanu uz vietas jāsaskaņo ar centra direktori Kati Pelēci)

 

Meistarklase Rīgas 233. pirmskolas izglītības iestādē:

  • 29. aprīlī no plkst. 11:00  līdz 12:00, Madonas ielā 32.

(Meistarklase pirmsskolas vecuma bērniem. Mediju pārstāvjiem par ierašanos iepriekš obligāti lūdzam paziņot Izraēlas vēstniecības preses sekretārei Kitijai Lībekai uz epastu press@riga.mfa.gov.il , zvanot 67635509, vai izglītības iestādes direktorei Rutai Garozai zvanot 67848346.) Bērnus drīkst filmēt un fotografēt no aizmugures. Vēlmi intervēt bērnus vai vecākus uz vietas jāsaskaņo ariestādes atbildīgo personuIntu Zariņu)

 

30. aprīlī

Meistarklase ebreju skolā „Habad - Ļubavič”:

  • 30. aprīlī no plkst. 9:30  līdz 10:30, Lāčplēša ielā 141.

(Meistarklase bērnudārza audzēkņiem un pirmklasniekiem. Mediju pārstāvjiem iepriekš lūdzam obligāti ziņot par ierašanos Izraēlas vēstniecības preses sekretārei Kitijai Lībekai uz epastu press@riga.mfa.gov.il , zvanot 67635509, vai „Habad - Ļubavič” direktori Rivku Glāzmani zvanot 295056721)

 

Meistarklase ebreju pirmsskolas izglītības iestādē „Motek”:

  • 30. aprīlī no plkst. 11:00  līdz 12:00, Miera ielā 62.

(Meistarklase bērnudārza audzēkņiem un pirmklasniekiem. Mediju pārstāvjiem iepriekš lūdzam obligāti ziņot par ierašanos Izraēlas vēstniecības preses sekretārei Kitijai Lībekai uz epastu press@riga.mfa.gov.il , zvanot 67635509, vai „Motek” direktori Jeļenu Mitricevu zvanot 29800365)

Kontaktpersona: Marika Piņķe, Izraēlas vēstniecība Latvijā, e-pasts: culture@riga.mfa.gov.il; tel.67635506


RIXC aicina pieteikties starptautiskajai konferencei “Atjaunojamā nākotne” un festivālam “Māksla+Komunikācija”

Datums:

Kur:

Dalībnieki:

Vairāk informācijas:

“radi!2015” nedēļas ietvaros Jauno mediju kultūras centrs RIXC izsludina pieteikšanos jaunai, starptautiskai konferenču sērijai “Atjaunojamā nākotne”, kurā piedalīsies tādi pasaulē atzīti lektori, kā Ļevs Manovičs un Džons Takara, apskatot mākslas transformatīvo potenciālu post-mediju laikmetā. Tāpat pieteikšanās izsludināta arī ikgadējam, nu jau 17. festivālam - “Māksla+Komunikācija”. Festivāls šajā gadā maina savu formātu no “informācijas un zinātnes” perspektīvas sākot fokusēties uz “mākslas un zinātnes” perspektīvu, kļūstot par “RIXC Mākslas un zinātnes festivālu”. Tā laikā norisināsies ne tikai konferenci pavadošā izstāde, bet arī dažādas mākslinieciskās performances un radošās darbnīcas.

“Atjaunojamā nākotnē” ir jauna konferenču sērija Baltijas reģionā, kuras pirmais notikums risināsies 2015. gada 8-10 oktobrī, Rīgā. Konferenču mērķis ir radīt jaunus ceļus ilgtspējīgai un radošai nākotnes attīstībai, apvienojot tādas tradicionāli atdalītas sfēras, kā  – māksla un zinātne, akadēmiskie pētījumi un neatkarīgas radošās prakses, ilgtspējīgs bizness un sociālā līdzdalība 21. gadsimtā.

Pirmā konference, kas notiks Rīgā, fokusēsies uz mākslas un post-mediju stāvokļa transformatīvā potenciāla izpēti. Šodien mēs esam iegājuši post-mediju laikmetā. Vairāk nepastāv neviens medijs, kas dominētu laikmetīgās mediju mākslas praksēs un būtu iesaistīts laikmetīgajā un kritiskajā domāšanā. Konferences key-lektori būs starptautiski atzītie jauno mediju un ilgtspējīgās mākslas prakšu guru – Ļevs Manovičs un Džons Takara, bet plenārsesijas vadīs Dīters Daniels, Katja Kvasteka, Armīns Medošs, Marta Buskirka u.c.

Mēs aicinām pieteikties māksliniekus, kuratorus, teorētiķus, akadēmiķos pētniekus un citus domātājus dalīties ar savām idejām un pētījumiem par sekojošām tēmām:

  • post-mediālā māksla – avangards praksēs un teorijās
  • lēnā mediju māksla, saglabāšanas izaicinājumi muzejiem
  • māksla un zinātne, tehno-ekoloģisko perspektīvu izbūve
  • informācijas paradigmu tehnopolitiskā izpēte
  • “big data” un mediju vizualizācija
  • kultūra ilgtspējas attīstībai Baltijas jūras reģionā

Konferenci papildinās festivāla “Māksla+Komunikācija” izstāde, kas sekmēs post-mediju perspektīvas izbūvi. Mēs aicinām māksliniekus iesniegt darbus, kuri izpludinot robežas starp dažādām disciplīnām attīsta ilgtspējīgāku un izdomas bagātāku dzīves veidu vīzijas.

PIETEIKUMU GALĒJAIS IESNIEGŠANAS TERMIŅŠ: 20. aprīlis, 2015

Lūdzam iesniegt savus konferences pieteikumus (abstraktu 250 vārdos, biogrāfiju 200 vārdos) un/vai mākslas darba pieteikumu (idejas parakstu, attēlus, mājaslapas adreses utt., kā arī īsu biogrāfiju – 200 vārdos) sūtot tos uz e-pastu: rixc@rixc.lv vai piesakoties mājaslapā: http://rixc.org , sadaļā “Konference”.

Jūs varat sekot Renewable futures konferences jaunumiem, pierakstoties Renewable list: http://db.x-i.net/mailman/listinfo/renewable

Plašāka informācija: http://rixc.org

Organizē RIXC sadarbībā ar Liepājās Mākslas un pētījumu laboratoriju

Partneri: Renewable Network, NORTH Creative Network Project, Culturability BSR

Atbalstītāji: VKKF, Rīgas Dome, LR Kultūras ministrija, Creative Europe programma, EEA Grants programma

Kontaktpersona:


Sabiedrība darbībā – Versija 2. Pēc Moderna izstādes 2014

Datums: 07.03 – 19.04.2015.

Kur: kim? Laikmetīgās mākslas centrs

Dalībnieki: Pieejama visiem apmeklētājiem

Vairāk informācijas:

„Sabiedrība darbībā – Versija 2. Pēc Moderna izstādes 2014”
 Sadarbībā ar
Moderna MuseetMalmö, Malmē

Sabiedrību veido vēsturiskā pieredze un aktuālā realitāte, tāpat izstādē „Sabiedrība darbībā” pārstāvētie mākslinieki darbojas gan ar pieredzēto, gan iecerēto. Izstādes nosaukums ir jāuztver kā plašs un pārskatāms koncepts, kur vārds „darbība” apzīmē redzamu un neredzamu kustību, sabiedrisku aktivitāti un performatīvu žestu. Izstāde ietver jautājumus par privātām un kolektīvām identitātēm, politiskām izpausmēm un individuālām pārdomām. Vairāki tajā pārstāvētie darbi apspriež vai iesaistās performatīvās darbībās, akcentējot attiecības starp vērošanu un rīcību. Mākslinieki apšauba un izaicina publisko sfēru, institucionālo vidi un robežu starp fikciju un dokumentālo.

„Sabiedrība darbībā” pilnā versija pirmo reizi tika prezentēta Moderna MuseetMalmö, Malmē izstāžu sērijas „Moderna izstāde” ietvaros. Tā tradicionāli ir bijusi Moderna Museet  veidots zviedru laikmetīgās mākslas apskats. Atšķirībā no divām iepriekšējām izstādēm, „Sabiedrība darbībā” atlase ģeogrāfiski ir aptvērusi robežas ārpus Zviedrijas, iekļaujot mūsdienu māksliniekus no lielas daļas Baltijas reģiona, kā arī vēsturiskus darbus.

Kurators: AndrēassNilsons(AndreasNilsson)
Līdzkuratore: Maija Rudovska
Asistente: Jūlija Bjernberja (JuliaBjörnberg)

Dalībnieki: AaBbPp, CezarijsBodzjanovskis (CezaryBodzianowski), Egle Budvītīte (EglėBudvytytė) &BartsGrūnendāls (BartGroenendaal), Zenta Dzividzinska, JuhannaGustafsone-Firsta (Johanna GustafssonFürst), Joahims Hamū (JoachimHamou), Laura Kaminskaite (Laura Kaminskaitė), Esi Kausailainena (EssiKausalainen), Anna Lunda (Anna Lundh), HenningsLindkvists (HenningLundkvist), Maija Lūtonena (Maija Luutonen), Miks Mitrēvics& Kristīne Kursiša, MikalaPaludana (MichalaPaludan), LeaPorsagere (LeaPorsager), Emīlija Roisdone (EmilyRoysdon), ImriSandstrema (ImriSandström), Janeks Simons (Janek Simon), ŪlaStols (Ola Ståhl) &TerjeEstlings (TerjeÖstling).

Filmu programmas dalībnieki:EmānuelsAlmborjs (Emanuel Almborg), Maja Borja (MajaBorg), MajaHasagere (MajHasager), Jons Meks (Jonas Mekas), KristinaNormane (KristinaNorman).

http://www.kim.lv/

Sociālie tīkli: https://www.facebook.com/kasirmaksla?https://twitter.com/kim_riga

Kontaktpersona:


Ekspozīcija "Reputācija" - Latvijas laikmetīgā dizaina ekspozīciju un notikumu cikla "Dizaina manifestācija" ietvaros

Datums: 8.01.-28.08.2015.

Kur: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Dalībnieki: 08/01–05/07/2015 (Prezidentūras viesiem); 06/07–28/08/2015 (Pieejama apmeklētājiem)

Vairāk informācijas:

Izstādes REPUTĀCIJA mērķis ir ar lepnumu demonstrēt Latvijas dizaina nozīmīgākos starptautiskos sasniegumus un labāko veikumu dažādās industrijās un dizaina jomās, grafiski eksponējot dizaina objektus, kuri ieguvuši prestižas balvas starptautiski atzītos dizaina konkursos.

Ekspozīcija REPUTĀCIJA uzsver Latvijas dizaina labo sniegumu un dizaina domas oriģinalitāti. Tā manifestē – Latvijai ir labs dizains un starptautiskā reputācija! Zini, lepojies un lieto labu Latvijas dizainu!

Ar šo izstādi tās autori arī vēlas vairot vietējās un starptautiskās sabiedrības izpratni par Latvijas dizainā paveikto un meklēt veidus, kā efektīvāk izmantot iemantoto reputāciju, lai izcilais sniegums biežāk un veiksmīgāk pāraugtu visai Latvijai taustāmā ieguvumā.

Kopumā ekspozīcijā REPUTĀCIJA ir apskatāmi dizaina fakti par 19 izciliem Latvijas dizaina objektiem produktu, iepakojuma, grafikas, modes, interjera, mobilo lietotņu un dizaina menedžmenta jomā.

Autoru grupa: dizaina biroja H2E radītāji /vadošie dizaineri un Mākslas akadēmijas mācībspēki Holgers Elers un Ingūna Elere, dizaina domāšanas trenere un Latvijas Mākslas akadēmijas docētāja Barbara Ābele un uzņēmēja, Latvijas Modes palātas vadītāja un Banku augstskolas docētāja Dita Danosa.

http://www.dizainamanifestacija.lv/

Sociālie tīkli: https://www.facebook.com/dizainamanifestacijahttps://twitter.com/D_Manifestacija

Kontaktpersona:


Ekspozīcija "Humanizācija" - Latvijas laikmetīgā dizaina ekspozīciju un notikumu cikla "Dizaina manifestācija" ietvaros

Datums: 5.02.-29.03.2015.

Kur: Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs

Dalībnieki: Visi interesenti

Vairāk informācijas:

Dizaina ekspozīcija HUMANIZĀCIJA demonstrē Latvijā radītā dizaina daudzveidību, laužot iesīkstējušos priekšstatus par dizainu kā elitāru parādību un atklājot tā klātbūtni un potenciālu dažādās jomās un ikdienas situācijās.

Ekspozīcijā ir apskatāmi vairāk kā 130 Latvijas dizaina produktu un pakalpojumu paraugi, demonstrējot plašo pielietojamību un rosinot diskusiju par šī potenciāla mērķtiecīgāku apgūšanu un izmantošanu. Izstādes ekspozīcijas pamatideja ir radīt cilvēka dzīves skatuves dažādas ainas, kuras galvenais varonis izdzīvo mājās, darbā vai kustībā vai veicot ikdienas rituālus − ēdot, mazgājoties, ģērbjoties, strādājot, kustoties un spēlējoties. Šie objekti tiek izkārtoti sešās grupās − DARBS, MĀJOKLIS, MALTĪTE, TĪRĪBA, KUSTĪBA, BĒRNĪBA.

Ekspozīciju papildina sadaļa MATERIĀLI, kurā atainota Latvijas zinātnieku, izgudrotāju un dizaineru jaunrade. Tā ir pamats jaunajiem produktiem, dizaina un tehnoloģiskajiem risinājumiem, kas kalpos par atskaites punktu vai izejmateriālu nākotnes dizaina risinājumiem.

Autoru grupa: dizaina biroja H2E radītāji /vadošie dizaineri un Mākslas akadēmijas mācībspēki Holgers Elers un Ingūna Elere, dizaina domāšanas trenere un Latvijas Mākslas akadēmijas docētāja Barbara Ābele un uzņēmēja, Latvijas Modes palātas vadītāja un Banku augstskolas docētāja Dita Danosa.

http://www.dizainamanifestacija.lv/

Sociālie tīkli: https://www.facebook.com/dizainamanifestacijahttps://twitter.com/D_Manifestacija

Kontaktpersona:


Ekspozīcija "Informācija" - Latvijas laikmetīgā dizaina ekspozīciju un notikumu cikla "Dizaina manifestācija" ietvaros

Datums: 5.03.-2.04.2015.

Kur: Latvijas Mākslas akadēmija

Dalībnieki: Visi interesenti

Vairāk informācijas:

5.martā Latvijas Mākslas akadēmijā (Kalpaka bulvārī 13) tiks svinīgi atklāta ekspozīcija INFORMĀCIJA, kas veltīta Latvijas grafikas dizaina dažādiem aspektiem produktos, pakalpojumos un procesos. Tā ir Latvijas dizaina ekspozīciju cikla DIZAINA MANIFESTĀCIJA trešā izstāde.

Informācijas loma mūsdienu sabiedrībā pieaug. Tādēļ arī informācijas dizains uzskatāms par teritoriju, kurā iespējamas un gaidāmas plašas izmaiņas. Taktili emocionālais kontakts, ko sniedz laba grāmata, žurnāls vai cits kvalitatīvs iespieddarbs, joprojām ir aktuāls un pieprasīts. Arī produktu un pakalpojumu piedāvājums nav iedomājams bez labas kvalitātes iepakojuma vai reklāmas. Līdztekus klasiskajiem informācijas nesējiem arvien plašāk tiek pieprasīti jauni informācijas formāti – funkcionālie un interaktīvie digitālie risinājumi. Ekspozīcija INFORMĀCIJA aicina iepazīt šo daudzveidību, apzināties informācijas dizainu kā būtisku aspektu ikvienā jomā.

Ekspozīcija INFORMĀCIJA ir veltīta informācijas dizaina dažādiem aspektiem – iepakojumam un informācijai uz tā, identitātēm, grāmatu grafikai, publikāciju dizainam, navigācijas dizainam, infografikām, digitālajiem rīkiem, e-pakalpojumiem un interaktīviem un digitāliem risinājumiem – interneta vietnēs, platformās, vides objektos un zīmolu kampaņās, utt. Šeit izstādīto darbu kopums ir tikai neliela daļa no izciliem Latvijas dizaineru radītiem darbiem, kurus vieno kvalitāte, atbildība, cieņa, zinātkāre un kaislība pret grafikas dizainu.

Autoru grupa: dizaina biroja H2E radītāji /vadošie dizaineri un Mākslas akadēmijas mācībspēki Holgers Elers un Ingūna Elere, dizaina domāšanas trenere un Latvijas Mākslas akadēmijas docētāja Barbara Ābele un uzņēmēja, Latvijas Modes palātas vadītāja un Banku augstskolas docētāja Dita Danosa.

http://www.dizainamanifestacija.lv/

Sociālie tīkli: https://www.facebook.com/dizainamanifestacijahttps://twitter.com/D_Manifestacija

Kontaktpersona:


17.03. Ekskursija ar dizaineru. Ē.Šulcs. Latvijas laikmetīgā dizaina ekspozīciju un notikumu cikla "Dizaina manifestācija" ietvaros

Datums: 2015.gada 17.marts

Laiks: 17.00

Kur: Latvijas Mākslas akadēmija

Dalībnieki: Visi interesenti

Vairāk informācijas:

Autoru grupa: dizaina biroja H2E radītāji /vadošie dizaineri un Mākslas akadēmijas mācībspēki Holgers Elers un Ingūna Elere, dizaina domāšanas trenere un Latvijas Mākslas akadēmijas docētāja Barbara Ābele un uzņēmēja, Latvijas Modes palātas vadītāja un Banku augstskolas docētāja Dita Danosa.

http://www.dizainamanifestacija.lv/

Sociālie tīkli: https://www.facebook.com/dizainamanifestacijahttps://twitter.com/D_Manifestacija

Kontaktpersona:


18.03. Vārds dizainam: Dizaina lekcijas. Tiesības uz dizainu. Barbara Ābele. Latvijas laikmetīgā dizaina ekspozīciju un notikumu cikla "Dizaina manifestācija" ietvaros.

Datums: 2015.gada 18.marts

Laiks: 17.00

Kur: Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs

Dalībnieki: Visi interesenti

Vairāk informācijas:

Autoru grupa: dizaina biroja H2E radītāji /vadošie dizaineri un Mākslas akadēmijas mācībspēki Holgers Elers un Ingūna Elere, dizaina domāšanas trenere un Latvijas Mākslas akadēmijas docētāja Barbara Ābele un uzņēmēja, Latvijas Modes palātas vadītāja un Banku augstskolas docētāja Dita Danosa.

http://www.dizainamanifestacija.lv/

Sociālie tīkli: https://www.facebook.com/dizainamanifestacijahttps://twitter.com/D_Manifestacija

Kontaktpersona:


19.03. un 20.03. Modes manifestācija - Latvijas laikmetīgā dizaina ekspozīciju un notikumu cikla "Dizaina manifestācija" ietvaros

Datums: 2015.gada 19. un 20.

Laiks: 19.00

Kur: Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs

Dalībnieki: Visi interesenti

Vairāk informācijas:

Autoru grupa: dizaina biroja H2E radītāji /vadošie dizaineri un Mākslas akadēmijas mācībspēki Holgers Elers un Ingūna Elere, dizaina domāšanas trenere un Latvijas Mākslas akadēmijas docētāja Barbara Ābele un uzņēmēja, Latvijas Modes palātas vadītāja un Banku augstskolas docētāja Dita Danosa.

http://www.dizainamanifestacija.lv/

Sociālie tīkli: https://www.facebook.com/dizainamanifestacijahttps://twitter.com/D_Manifestacija

Kontaktpersona:


Jaunāko tehnoloģiju izmantošana agrīno komunikācijas prasmju veicināšanā (skaņu izrunas profilaksē, korekcijā un emociju izteiksmes veicināšanā)

Datums: 19.03.2015.

Laiks: 10.00-12.00

Kur: Ropažu novada Izglītības un Kultūras centrs

Dalībnieki: Pasākums paredzēts pirmsskolas pedagogiem, logopēdiem, audiologopēdiem, speciālajiem pedagogiem-logopēdiem un visiem interesentiem

Vairāk informācijas:

Lekcijā iepazīstināsim klausītājus ar agrīnas komikācijas attīstības nozīmi un ar sejas un artikulācijas muskulatūras attīstības saistību ar skaņu izrunu. Parādīsim kādas iespējas mums var sniegt jaunākās tehnoloģijas. Interaktīvās prezentācijas laikā klausītāji varēs paši izmēģināt nākotnes tehnoloģijas darbības principu skaņu izrunas profilaksē, korekcijā un emociju izteiksmes veicināšanā.

Seja ir fiziskais instruments, ka paredzēts gan verbālai, gan neverbālai komunikācijai. Seja ir mūsu emociju visspilgtākais spogulis, un lai mēs būtu izteiksmīgi, mums ir aktīvi jāeksperimentē ar sejas izteiksmēm jau agrīni. Savukārt mēle, lūpas un vaigi ir tā ķermeņa daļa, kas palīdz mūsu domām pārtapt vārdos un komunicēt ar pasauli. Lai izvairītos no skaņu izrunas traucējumiem, bērnam ir jāattīsta ne tikai fonematiskā dzirde, bet arī fizskā funkcionālā daļa – artikulatorais aparāts. Kā to vislabāk darīt? Uzzinasiet kopā ar mums!

Lekciju/Prezentāciju vadīs sertificēta Audiologopēde Ilze Zaharāne

Organizē Ropažu novada pašvaldības PII “Annele” sadarbībā ar Ropažu novada pašvaldību “Ropažu kultūras un izglītības centrs".

http://piiannele.lv/

Kontaktpersona: Vizma Mužika (vizma.muzika@ropazi.lv; +371 29196861), Ilze Zaharāne (ilzezaharane@gmail.com; +371 28319305)