dcsimg

Notikumi Reģionos

Marts


“Redzi.Domā.Radi”

Datums: 9.03.-9.05.2015.

Kur: Ogres Mākslas skola, Brīvības iela 11, Ogre

Dalībnieki: audzēkņi,pedagogi, mākslinieki, interesenti

Vairāk informācijas:

Ogres Mākslas skolā tiek organizētas izstādes un aktivitātes divu mēnešu garumā. Tās notiks izstāžu zālē un ārtelpā. Projektos piedalās audzēkņi, pedagogi, vecāki un mākslinieki un citi interesenti.

Galvenie notikumi:

1. Bērnu un jauniešu radošo darbu izstādes (2D),

2. Dizaina darbnīcas, kurās audzēkņi izstrādā 3D objektus, par pamatu ņemot grafiskus zīmējumus.

3. Mākslas diena Ogrē - “Mamma Māksla”, kas sevī ietver darbnīcas un citas aktivitātes, izmantojot radošo potenciālu starpnozaru sadarbībā.

Organizēšanā iesaistītie partneri: Ogres novada pašvaldība, Ogres pilsētas iedzīvotāji, audzēkņi un viņu vecāki, Ogres Kultūras centrs un Ogres bērnu un jauniešu centrs, profesionāli mākslinieki un dizaineri.

www: omaksla.lv

Facebook profils: https://www.facebook.com/omsgallery

Kontaktpersona: Direktora vietniece mācību darbā S.Kraukle; tālrunis: 65021456, 65021174; e-pasts: omaksla@ogresnovads.lv


Starpdisciplinārā radošuma nedēļa „20./21. gs. mija kultūrā. NO MEDIJA UZ MULTIMEDIJU"

Datums: Visu nedēļu

Kur: Siguldas Mākslu skola "Baltais Flīģelis", koncertzāle "Baltais flīģelis"

Dalībnieki: Bērni, jaunieši, ģimenes

Vairāk informācijas:

No 9.-13.martam tiks organizētas Siguldas Mākslu skolas "Baltais Flīģelis" pedagogu un vieslektoru vadītās radošās darbnīcās ar mērķi iepazīstināt interesentus ar starpdisciplinaritāti – ļoti būtisku 20./21. gs. mijas kultūras iezīmi. Nodarbības notiks pēc atvērto darbnīcu principa, integrējot vizuālo mākslu, mūziku, teātri un deju. Trīs darbnīcas būs saistītas ar mazāk zināmām kultūras formām.

Zīmējumu teātra darbnīcu vadīs Varis Klausītājs, attīstot fantāziju, radošo domāšanu, spēju izteikt sevi vārdos un līnijās, formās, savienot vizuālo mākslu, tekstu, skaņu, mūziku.

Improvizācijas teātra darbnīcā strādās Ieva Niedre un Toms Zvejnieks, attīstot radošumu, spontanitāti, uzdrīkstēšanos, izkopj koordināciju, kustību kultūru, reakcijas spēju.

Multimediju mākslas darbnīcu vadīs PARUS Studio speciālisti, kuri veidojuši projektus festivālu Staro Rīga, Baltā Nakts ietvaros, piedalījušies Rīga – 2014 programmās, vadījuši meistardarbnīcas vairākās Latvijas augstskolās. Viņu vadībā tiks veidota filma par radošuma nedēļas norisi.

Darbnīcas Mūzikā, Mākslā, Teātrī un Dejā un Starpdisciplinaritātē notiks katru dienu laikā no 15:00 līdz 18:00.

Specifiskās darbnīcas notiks sekojošos laikos:

Multimediju darbnīca 9.martā laikā no 17:00-19:30;

Improvizācijas teātra darbnīca 10.martā no 15:45-17:10, 11.martā no 15:00-16:30, 13.martā no 14:15-15:40.;

Zīmējumu teātra darbnīca 11.martā laikā no 16:30-18:00.

Ceturtdien, 12.martā plkst.17.00 notiks koncerts, kurā varēs redzēt un dzirdēt ne tikai radošuma nedēļā sagatavotos priekšnesumus, bet arī ģimeņu uzstāšanos. Pasākumā ieeja brīva.

Starpdisciplinārās radošuma nedēļas noslēgumā 13.martā paredzētas visu darbnīcu prezentācijas un izstāde. Plkst. 16:00 notiks jaunradītās filmas demonstrācija un zīmējumu teātra izrāde "7 pasakas par Ņukucīti", ko attēlos gleznotāja Anda Lāce, laikmetīgās dejas solo Agnese Bordjukova un teicējs Varis Klausītājs. Ieeja pasākumā bez maksas.

Visās darbnīcās dalība bez maksas.

Precīzāka informācija tiks publicēta mājas lapā: www.baltaisfligelis.lv

Twitter konts: https://twitter.com/baltaisfligelis

Kontaktpersona: Maija Avota, Mākslas nodaļas vadītāja; tālrunis: 29505407; e-pasts: skola@baltaisfligelis.lv


Jaunāko tehnoloģiju izmantošana agrīno komunikācijas prasmju veicināšanā (skaņu izrunas profilaksē, korekcijā un emociju izteiksmes veicināšanā)

Datums: 19.03.2015.

Laiks: 10.00-12.00

Kur: Ropažu novada Izglītības un Kultūras centrs

Dalībnieki: Pasākums paredzēts pirmsskolas pedagogiem, logopēdiem, audiologopēdiem, speciālajiem pedagogiem-logopēdiem un visiem interesentiem

Vairāk informācijas:

Lekcijā iepazīstināsim klausītājus ar agrīnas komikācijas attīstības nozīmi un ar sejas un artikulācijas muskulatūras attīstības saistību ar skaņu izrunu. Parādīsim kādas iespējas mums var sniegt jaunākās tehnoloģijas. Interaktīvās prezentācijas laikā klausītāji varēs paši izmēģināt nākotnes tehnoloģijas darbības principu skaņu izrunas profilaksē, korekcijā un emociju izteiksmes veicināšanā.

Seja ir fiziskais instruments, ka paredzēts gan verbālai, gan neverbālai komunikācijai. Seja ir mūsu emociju visspilgtākais spogulis, un lai mēs būtu izteiksmīgi, mums ir aktīvi jāeksperimentē ar sejas izteiksmēm jau agrīni. Savukārt mēle, lūpas un vaigi ir tā ķermeņa daļa, kas palīdz mūsu domām pārtapt vārdos un komunicēt ar pasauli. Lai izvairītos no skaņu izrunas traucējumiem, bērnam ir jāattīsta ne tikai fonematiskā dzirde, bet arī fizskā funkcionālā daļa – artikulatorais aparāts. Kā to vislabāk darīt? Uzzinasiet kopā ar mums!

Lekciju/Prezentāciju vadīs sertificēta Audiologopēde Ilze Zaharāne

Organizē Ropažu novada pašvaldības PII “Annele” sadarbībā ar Ropažu novada pašvaldību “Ropažu kultūras un izglītības centrs".

http://piiannele.lv/

Kontaktpersona: Vizma Mužika (vizma.muzika@ropazi.lv; +371 29196861), Ilze Zaharāne (ilzezaharane@gmail.com; +371 28319305)