dcsimg

Notikumi


25.03. - 30.04. John Neeman Tools dizaina/amatniecības izstāde / SIGULDA

Datums: 25.03. - 30.04.2016.

Kur: Siguldas Pils komplekss Pils iela 16, Sigulda

Dalībnieki: Visi interesenti

Vairāk informācijas:

Siguldas Pils komplekss aicina uz rekonstruētās Staļļa ēkas atklāšanu, piedāvājot apmeklētājiem vienreizēju iespēju klātienē apskatīt pasaulē atzinību guvušā zīmola John Neeman Tools darbarīku izstādi.

John Neeman Tools ir prasmīgu amatnieku brālība, kuru vieno mīlestība pret roku darbu un senām tradīcijām. Izmantojot no paaudzes paaudzē nodotas zināšanas un rūpīgi izmeklējot materiālus, mazās amatnieku darbnīcās pēc tradicionālām metodēm top augstvērtīgi namdara instrumenti un naži.

Izstādi organizē Starptautiskā Dizaina Vasaras skola MAD sadarbībā ar namdari un John Neeman Tools idejas autoru Jēkabu Dimiteru, kurš šos augstākās kvalitātes instrumentus plašākai publikai piekritis izrādīt pirmo reizi.

Siguldas Pils komplekss rekonstruētajā Staļļa ēkā apmeklētājiem tiks atvērtas arī četras amatnieku darbnīcas – rotkaļu, tekstila, ādas un tradicionālo Siguldas spieķu darbnīca, kur turpmāk ikviens interesents varēs ne tikai vērot darbu tapšanas procesu, bet arī pats iesaistīties radošos procesos, izgatavojot sev dažādus suvenīrus.
Izstādes un amatnieku darbnīcu darba laiki (no 30.03. - 30.04.)
Darba dienās no plkst. 9.00 – 17.00
Brīvdienās no plkst. 11.00 – 17.00
Pirmdienās – slēgts

Izstādes dizaina autors Rihards Funts RIJADA.

Atbalstītāji: Sigulda Aizrauj un Valsts Kultūrkapitāla fonds

Kontaktpersona: Liene Kuplā, liene.kupla@sigulda.lv


30.03. – 06.04. Archi Tech Riga

Datums: no 30.03. līdz 06.04

Kur: xcelsior, Uzvaras bulvāris 9

Dalībnieki: Radošo industriju pārstāvji, arhitekti, būvniecības industrijas pārstāvji

Vairāk informācijas:

No 30.marta līdz 6.aprīlim Rīgā norisināsies arhitektūras un jauno tehnoloģiju nedēļa ARCHI TECH RIGA (www.architechriga.com), kuras mērķis ir iepazīstināt ar praktisku jauno tehnoloģiju pielietojumu, lai inovācijas no "startap laboratorijas nokļūtu līdz arhitektam".Nedēļas garumā katru vakaru norisināsies semi-formālas tikšanās jeb meetapi, par tādām tēmām kā virtuālā realitāte, IoT, 3D printēšana un skenēšana un smart data izmantošana būvniecības procesā. Meetapos piedalīsies startapi un profesionāļi no Latvijas, kas savu pozīciju iezīmē uz pasaules kartes. Tikšanās domātas, lai ne tikai uzzināt par tehnoloģiju lietojumu, bet arī savstarpēji sapazītos un veidotu patīkamu atvērtu domapmaiņas vidi arhitektūras un tehnoloģiju profesionāļu starpā.

 

Šīs nedēļas laikā norisināsies divas praktiskas apmācības arhitektūras un būvniecības nozaru pārstāvjiem 3D printēšana - 31.martā un virtuālā realitāte - 6.aprīlī.

 

Archi Tech Riga nedēļas manifestācijā 30.martā plkst. 19:00 tiks atklāts arī līdz šim unikāls virtuālās realitātes projekts sadarbībā ar Liepājas koncertzāli Lielais Dzintars.

 

Pasākuma programma:

 

30.marts 19:00, xcelsior, Uzvaras bulvāris 9

Archi Tech Riga manifestācija

19:00 Dalība Tallinas Arhitektūras Biennālē - eksperiments un provokācija.

19:20 Archi Tech Riga nedēļas manifests

19:30 Lielā Dzintara koncertzāles Virtuālā piedzīvojuma atklāšana

 

31.marts 18:30-21:00, xcelsior, Uzvaras bulvāris 9

3D printēšanas tehnoloģiju darbnīca | Archi Tech Riga

Jānis Jātnieks un Matīss Zemītis, Baltic 3D.eu

Pieteikšanās: http://bit.ly/3Dprintworkshopapp

3D printēšanas tehnoloģijas arhitektūrā, tehnikas un metodes. 

Kas jāņem vērā praktiski sagatavojot 3D modeli printēšanai?

Dalībnieki var ņemt līdzi savus aktuālos projektus un datorus, lai uz vietas varētu praktiski iepazīt

pielietošanas aspektus un pamēģināt 3D printeri darbībā.

Darbnīcas noslēgumā pica un dzērieni.

 

1.aprīlis 19:00-21, xcelsior, Uzvaras bulvāris 9

3D skenēšanas tehnoloģiju meetaps | Archi Tech Riga

Dēvijs Šīraks, 3D Dati

Pieteikšanās: http://bit.ly/3Dskenesana

3D skenēšanas tehnoloģijas sniedz plašas iespējas būvju un arī pilsētas mēroga teritoriju uzmērīšanai un automātiskai digitalizēšanai, ļauj ieraudzīt pazemes situāciju, ko bieži vien neredz topogrāfijas.

Kādas ir 3D skenēšanas iespējas un specifika, kādas tehnoloģijas palīdz arhitektam dažāda mēroga darbos, kā pareizi uzstādīt uzdevumu un kā lietot iegūtos datus. īpaši tehnoloģijas tiks apskatītas renovāciju, rekonstrukciju un vēsturisko teritoriju kontekstā.

 

4.aprīlis 19:00-21:00, xcelsior, Uzvaras bulvāris 9

Internet of Things, "gudrās mājas" un "gudrā saimniekošana"

Jānis Lindermanis, iSTABAI vadītājs

Pieteikšanās: http://bit.ly/IoTarhitecturemeetup

Katru dienu mums apkārt ir tik daudz gudru iekārtu, kas palīdz mums savu darbu un ikdienu padarīt vieglāku. Būvniecības nozarē tehnoloģiju izmantošana bieži tiek novērtēta par zemu. IoT (internet of things) spēj padarīt jebkuru no būvniecības posmiem vieglāku, balstoties uz reāliem datiem.

Prezentācijā tiks stāstīts par mūsu pieredzi veidojot gan plaša patēriņa produktus, gan individuālus risinājumus.  

iSTABAI ir Latvijā radīts siltuma attālinātās vadības un automatizācijas iekārta. Jau vairākus gadus eksportējam iekārtas un risinājums uz Īriju, Rumāniju, Franciju un Skandināvijas valstīm.

 

5.aprīlis 19:00-21:00, xcelsior, Uzvaras bulvāris 9

Biga Data & arhitektūra, būvniecība meetaps | Archi Tech Riga

Aleksandrs Švaikovs, OROCON vadītājs

Pieteikšanās: http://bit.ly/BigaData

Projektēšanas un būvniecības procesā veidojas milzīgas dokumentu mapes un uzskaites sistēmas.

Gudrā datu analītika ļauj šos procesus digitalizēt, organizēt un pārraudzīt vienkārši un ērti visos projekta attīstības posmos, Sistēmas ļauj identificēt riskus un kontrolēt attīstību, nodrošināt operatīvu informācijas apmaiņu, datu sinhronizācijas un apstrādes procesus, ātri un efektīvi pārvaldīt plānotos darbus.  Aleksandrs iepazīstinās ar jauna latviešu uzņēmuma OROCON sistēmas iespējām un kontekstu kā datu analītika darbojas būvniecības un autoruzraudzības procesos.

 

6.aprīlis 18:30-21:00, xcelsior, Uzvaras bulvāris 9

Virtuālās realitātes darbnīca | Archi Tech Riga

Gunvaldis Urtāns, Go VR Studio

Pieteikšanās: http://bit.ly/VRworkshopapp

Virtuālā un digitālā realitātes tehnoloģijas pasaulē, virtuālā realitāte - spēja nokļūt un simulēt būves attīstības stadijas patiesā mērogā, no lieliskas prezentācijas līdz profesionālam darba rīkam industrijā. Savietojamība ar citām digitālām tehnoloģijām kā 3D skenēšana, 3D printēšana, web un mobilās tehnoloģijas. Kas jāņem vērā praktiski sagatavojot projektu, lai to izmantotu arī virtuālajai realitātei? 

Praktiska apmācība, kurā dalībnieki var ņemt līdzi aktuālā projekta materiālus un datorus, lai uz vietas varētu iepazīt pielietošanas aspektus un tehnoloģiskās nianses.

Darbnīcas ietvaros būs iespēja iepazīt dažādas VR iekārtas.

Darbnīcas noslēgumā pica un dzērieni.

Kontaktpersona: Gunita Kuļikovska, www: www.govrstudio.com


31.03. Seminārs "Mūzikas digitālās izplatīšanas platformas un to izmantošanas priekšrocības"

Datums: 31.03.2016.

Laiks: 12.00

Kur: Pērses iela 2, Rīga, LIAA 2. stāva konferenču zāle

Dalībnieki: ikviens interesents

Vairāk informācijas:

Semināra ietvaros diskusijas veidā tiks apspriests, kas ir mūzikas digitālās izplatīšanas platformas, kādēļ mūziķiem būtu nepieciešams izplatīt savu mūziku digitāli, kā arī kādi ir mūzikas digitālo servisu izmantošanas plusi un mīnusi.

 

Semināra laikā apmeklētāji tiks iepazīstināti ar Austrumeiropas pieredzi digitālā mārketinga izmantošanā un patērētāju ieguvumiem no tā.

 

Sarunu ar mūzikas digitālās izplatīšanas platformas "The Orchard" Austrumeiropas klientu un mārketinga menedžeri Oļu Moldavskuju vadīs "LaIPA" Starptautisko datu apstrādes speciālists Raitis Zgirskis.

 

"Arī Latvijā ir ienākuši lielie digitālās mūzikas servisi, bet tajos joprojām ir salīdzinoši maz Latvijā radītās mūzikas. Tieši tāpēc ir svarīgi organizēt šādus izglītojoša rakstura seminārus, kas veicinātu izpratni par mūzikas digitālo izplatīšanas platformu sniegtajām iespējām un kopumā veicinātu mūsu industrijas attīstību," saka "Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports” izpilddirektore Agnese Cimuška.

 

Lektori:

Oļa Moldavskuja, mūzikas digitālās izplatīšanas platformas "The Orchard" Austrumeiropas klientu un mārketinga menedžere

 

Moderators:

Raitis Zgirskis, "LaIPA" Starptautisko datu apstrādes speciālists

 

Semināra darba valoda – angļu.

Dalība bezmaksas.

 

Reģistrācija semināram līdz 30.03 : http://bit.ly/22vlHuz

 

Sarunu ar mūzikas digitālās izplatīšanas platformas  “The Orchard” Austrumeiropas klientu un mārketinga menedžeri Oļu Moldavskuju  vadīs “LaIPA”Starptautisko datu apstrādes speciālists Raitis Zgirskis.

 

Diskusijā tiks apspriests, kas ir mūzikas digitālās izplatīšanas platformas, kādēļ mūziķiem būtu jāizplata sava mūzika digitāli, mūzikas digitālo servisu izmantošanas plusi un mīnusi, Austrumeiropas pieredze, digitālais mārketings; patērētāja ieguvumi, kā kļūt par “The Orchard” klientu u.c.

 

Facebook pasākums: http://bit.ly/1UMb6Fr

 

Organizē: Latvijas Mūzikas attīstības biedrība / Latvijas Mūzikas eksports sadarbībā ar LIAA. 

 

Kontaktpersona: Agnese Cimuška, agnese@musiclatvia.lv, +371 26457262


21.04. Projekta „Klimata ietekmes, pielāgošanos klimata pārmaiņām un pielāgošanās iespēju sociāli ekonomisko vērtību novērtējums daudzdzīvokļu kvartālos Rīgā un Latvijā” („Rīgas daudzdzīvokļu namu mikrorajonu ilgtspējīga attīstība”) noslēguma konference

Datums: 21.04.2016.

Laiks: 10.00 – 17.00

Kur: Rātslaukums 1, Rīgas domes galvenā ēka

Dalībnieki: lēmumu pieņēmēji, plānotāji, arhitekti, eksperti sabiedrības veselības jautājumos, meteorologi, klimatalogi, ēku apsaimniekotāji, būvnieki, u.c.

Vairāk informācijas:

Rīgas pašvaldības aģentūra "RĪGAS PILSĒTAS ARHITEKTA BIROJS" sadarbībā ar RĪGAS STRADIŅA UNIVERSITĀTI realizē EEZ finanšu instrumenta līdzfinansētu projektu „Klimata ietekmes, pielāgošanos klimata pārmaiņām un pielāgošanās iespēju sociāli ekonomisko vērtību novērtējums daudzdzīvokļu kvartālos Rīgā un Latvijā” („Rīgas daudzdzīvokļu namu mikrorajonu ilgtspējīga attīstība”).

 

Projekta mērķis: izstrādāt zinātniski pamatotu pētījumu par klimata ietekmes, pielāgošanos klimata pārmaiņām un pielāgošanās iespēju sociāli ekonomisko novērtējumu Rīgā un Latvijā, kā pamatā ir sociālekonomiski pieņemamas, mūsdienīgas, daudzveidīgas un iedzīvotājiem pievilcī- gas dzīves telpas attīstība, kas balstīta uz klimata pārmaiņu prognozēm un draudiem, ilgtspējīgas attīstības un energoefektivitātes principiem. 

 

Konference ir atskats uz daudz pētītajiem Rīgas daudzdzīvokļu kvartāliem no jauniem, inovatīviem un unikāliem skatupunktiem. Pētījuma ietvaros tika rosināta mijiedarbība starp ļoti daudzu nozaru pētniekiem – arhitekti, pilsētu plānotāji, ekologi, klimatalogi, meteorologi, ārsti, vides veselības pētnieki, u.c.

 

Šāda pieeja ir devusi iespēju radoši paskatīties uz daudzdzīvokļu kvartālu problemātiku un izaicinājumiem caur klimata pārmaiņu mazināšanas un pielāgošanās klimata pārmaiņām prizmu. Pētījuma ietvars atklāj ne tikai būtiskus skatījumus no kvartālu plānojuma, tehniskajiem, arhitektoniskajiem, vai vides veselības aspektiem, bet arī ielūkojas kvartāla galvenajā vērtībā – cilvēkos – šo komponenti analizējot gan no to veselības aspektiem, gan sociālajām vajadzībām, gan zināšanām par savu dzīves telpu, ņemot vērā arī klimata pārmaiņu draudus. Pētījums ir tieši saistīts ar radi!2016 virzienu – gudra un moderna pārvaldība.

 

Pētījums tika organizēts četros atsevišķos pētījuma blokos:

  1. Pētījuma vides veselības daļa;
  2. Pētījuma tehniskā daļa;
  3. Pētījuma telpiskā un sociālā daļa;
  4. Sociālekonomisko vērtību daļa. 

Vairāk: http://ej.uz/programma_22_04_2016 (PDF)

 

Konferences programma: 

 

9:00—10:00

REĢISTRĒŠANĀS KONFERENCEI

 

10:00—10:30

KONFERENCES ATKLĀŠANA
Konferences atklāšanu vadīs:
Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas pilsētas arhitekta birojs" Direktors - Rīgas pilsētas arhitekts GVIDO PRINCIS

 

10:30—12:00

KONFERENCES 1.DAĻA - Pētījuma telpiskie un sociālie aspekti
Moderators:
Rīgas Stradiņa universitātes un Rīgas pilsētas arhitekta biroja pētnieks ALEKSANDRS FEĻTINS

 

10:30—10:50

Pētījuma telpiskās un sociālās daļas rezultāti un galvenie secinājumi
Rīgas Stradiņa universitātes un Rīgas pilsētas arhitekta biroja pētnieks ALEKSANDRS FEĻTINS

 

10:50—11:10

Fokusu grupu tikšanās analīze un secinājumi Sociālantropologs VIESTURS CELMIŅŠ

 

11:10—11:25

Rīgas klimata pārmaiņas un mikroklimata rādītāji Projekta pētnieks, meteorologs TOMS BRICIS

 

11:25—11:40

Rīgas siltuma salas cēloņu attālinātā izpēte
Latvijas Valsts mežzinātnes institūts ''Silava'' pārstāvis JĀNIS DONIS

 

11:40—12:00

Jautājumi un atbildes

 

12:00—13:00

PUSDIENAS

 

13:00—16:15

KONFERENCES 2.DAĻA - Pētījuma tehniskie, vides un sociālekonomiskie aspekti Moderators:
Sociālantropologs VIESTURS CELMIŅŠ

 

13:00—13:15

Pētījuma tehniskās daļas rezultāti un galvenie secinājumi

Dr.phys. LAIMDOTA ŠNĪDERE

 

13:15—13:30

Putekļi kā piesārņotājs Rīgas daudzdzīvokļu kvartālos Rīgas Stradiņa universitātes pētniece LINDA PAEGLE

 

13:30—13:45

Vides trokšņi Rīgas daudzdzīvokļu kvartālos
Rīgas Stradiņa universitātes pētnieks ARVIS KOKINS

 

13:45—14:00

Vides kvalitātes faktori klimata pārmaiņu un pielāgošanās klimata pārmaiņām kontekstā RSU Darba drošības un vides veselības institūta direktors IVARS VANADZIŅŠ

 

14:00—14:30

Jautājumi un atbildes

 

14:30—15:00

KAFIJAS PAUZE

 

15:00—15:30

Rīgas daudzdzīvokļu kvartālu sociālekonomiskās vērtības Projekta pētnieks MĀRTIŅŠ MENNIKS

 

15:15—16:15

Socioloģiskās izpētes rezultāti
Rīgas Tehniskās universitātes pārstāve INETA GREIPELE

 

15:30—16:15

Paneļdiskusija

 

16:15—17:00
Konferences noslēgums - tīklošanās 

 

Iesāktās aktivitātes ir plānots turpināt jau daudz plašākā mērogā – Rīgai iestājoties un uzsākot aktīvu darbību Eiropas Savienības Urbānajā programmā “MĀJOKĻU PARTNERĪBĀ”. Partnerības galvenais uzdevums ir izstrādāt Rīcības plānus (tie nav dalībvalstīm saistoši, bet var atstāt būtisku ietekmi uz ES politiku un turpmākām rīcībām atbalsta jomā).

 

Organizē: Rīgas pašvaldības aģentūra "Rīgas pilsētas arhitekta birojs"

Pasākuma organizēšanā iesaistītie partneri: Rīgas Stradiņa universitāte.

 

Vairāk: www.arhitekts.riga.lv; www.rigasklimats.lv

Kontaktpersona: Ilvars Metnieks, Ilvars.metnieks@riga.lv; Mārtiņš Menniks, Martins.menniks@riga.lv


22.04. Radošo ideju konkurss "Ģeniators 11"

Datums: 22.04.2016.

Laiks: 16.00

Kur: Dailes teātris, Brīvības iela 75 (tikšanās)

Dalībnieki: arhitektūras studenti, mākslas vidusskolu audzēkļi, dizaineri, būvnieki

Vairāk informācijas:

Radošo ideju konkurss "Ģeniators 11" notiks 11. reizi. Tas ir konkurss komandām (2-5 cilv.). Uzdevums: četru stundu laikā radīt konceptu, radošu risinājumu aktuālai vides problēmai un pēc tam to prezentēt potenciālajam klientam un profesionālai žūrijai.

Ģeniators ir konkurss, kas pulcē vides veidošanā, dizainā un citās radošās jomās ieinteresētos studentus. Neformālā gaisotnē 4 stundu laikā tiek radītas idejas atbilstoši  uzdotai, iepriekš nezināmai konkursa tēmai. Tā mēdz būt kāda inovatīva produkta izstrāde, vides labiekārtošanas vai kāda cita uzdevuma risināšana, kas rezultējas prezentācijas materiālu sagatavošanā un savas idejas prezentēšanā pieaicinātai profesionālai žūrijai. Mērķis ir ļaut studentiem izpaust savas prasmes un idejas daudz brīvākā gaisotnē, veicināt komandas darbu, kā arī komunikācijas un prezentācijas prasmes, radīt iespējas tālākai sadarbībai un, protams, izveidot jautru pasākumu, kur studenti var radīt to, kas tiem patīk, redzēt kā to dara citi.

 

Ģeniators ir iespēja jauniešiem radoši izpausties, uzlabot vidi un gūt profesionālas žūrijas viedokli, parādīt sabiedrībai kā ar radošu pieeju varam risināt aktuālas vides un dizaina problēmas.

 

Pasākuma organizēšanā iesaistītie partneri: Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola, Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlaments, Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes Studentu pašpārvalde, Rīgas Dome, VG KVADRA PAK JSC.

 

Vairāk: www.facebook.com/rtuapf

Kontaktpersona: Katrīna Sproģe, katrina.sproge95@gmail.com, mob. 28302801


24.04. Laikmetīgās dejas izrāde/izstāde “Dejo dejo dejo”

Datums: 24.04.2016.

Laiks: 19.00 - 21.30

Kur: Nordic Club House, Kalēju iela 3

Dalībnieki: Skatītājs, kas interesējas par dažādām jaunām mākslas izpausmēm, laikmetīgo mākslu un deju

Vairāk informācijas:

Laikmetīgās dejas izrāde/izstāde netradicionālā veidā pētīs kustības nozīmi

Starptautiskās Dejas dienas pasākumu programmas ietvaros 24. aprīlī un 8. maijā “Nordic Club House” telpās (Kalēju ielā 3) notiks laikmetīgās dejas izrāde/izstāde “Dejo dejo dejo”.

Izrādes/izstādes centrālā tēma ir kustības nozīme. Kā kustības nozīme mainās, spēlējoties ar niansēm, ar pieskāriena stiprumu, ar soļa ātrumu, ar skatiena tiešumu? Izrādē/izstādē desmit dejotājas meklēs atklātu un patiesu veidu, kā laikmetīgās dejas valodā runāt par skaistumu, kas atrodams gan dusmās, gan skumjās, gan priekā.

“Dejo dejo dejo” ir spēle ar žanru robežām. Gan izrādes/izstādes formāts, gan skaistās “Nordic Club House” biroju telpas, gan dejotājas neprofesionāles piedāvās no ierastā atšķirīgu skatupunktu. Skatītāji aicināti apmeklēt izrādi/izstādi ik pēc 30 minūtēm, plānojot ieeju 19.00, 19.30, 20.00 vai 20.30.

 

Biedrība “Party” ir laikmetīgas dejas mākslinieku apvienības “ĀRĀ” (kuras ietvarā savu patstāvīgo radošo darbu veic Santa Grīnfelde un vēl citi profesionāli horeogrāfi) un laikmetīgas dejas kompānijas “ĀRĀ” juridiskais pārstāvis. Biedrību vada laikmetīgās dejas horeogrāfe Olga Žitluhina, kas ir izveidojusi laikmetīgās dejas horeogrāfijas programmu Latvijas Kultūras akadēmijā, jau 10 gadus ir starptautiskā laikmetīgās dejas festivāla “Laiks dejot” radošā direktore. Dejas kompānijā “ĀRĀ” darbojas 13 horeogrāfi, kuri kopā ikdienas treniņos, nodarbībās un meistarklasēs attīsta savu tehnisko varēšanu un iestudē dejas izrādes. Kompānija dibināta 2015. gada septembrī. Kopš tā laika ik mēnesi piedāvājam skatītājiem laikmetīgās dejas izrādes, strādājam pēc repertuāra teātra principa, lai arī līdzekļi tam visu laiku trūkst. Februārī sadarbībā ar Dirty Deal Teatro iestudējām izstādi “Asorti” (hor. Sandra Lapiņa). Pašlaik kopā ar Ģertrūdes ielas teātri veidojam jaunu izrādi, kuras horeogrāfs būs Branko Potočans no Slovēnijas. Pirmizrāde plānota jūnijā. Aprīlī un maijā vedīsim viesizrādēs uz Rēzekni (“Goru”) un Jelgavu plašu atzinību guvušo O.Žitluhinas laikmetīgās dejas izrādi “ĀRĀ” (apvienības u kompānijas nosaukums radies no izrādes nosaukuma). Tikko bijām viesizrādēs Maķedonijā, kur “Skopje Dance Fest” rādījām izrādi “Poētiskās dejas traģēdija “Viens un divi. Raiņa un Aspazijas vēstules’”.

 

Izrādes/izstādesradošā komanda

Autore: horeogrāfe Santa Grīnfelde.

Līdzautori: horeogrāfs Jānis Putniņš un izpildītājas, radošo meistardarbnīcu “Eju dzīvot deju” otrā cikla dalībnieces Eva Ikstena, Agnese Marcinkeviča, Sanita Sileniece, Inese Lipska, Alija Turlaja, Elīna Umbraško, Aija Pāsa, Kristīne Paula, Nora Suškēviča, Austra Ziļicka

Scenogrāfe: Krista Ose

Tērpu māksliniece: Katrīna Virziņa

Gaismu mākslinieks: Andrejs Krūmiņš

Projektu organizē dejas platforma „Eju dzīvot deju“, horeogrāfe Santa Grīnfelde un laikmetīgās dejas mākslinieku apvienība „Ārā“. Plašāka informācija par projektu pieejama „Eju dzīvot deju“ Facebook profilā ( www.facebook.com/ejudzivotdeju).

Projektu atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, “Nordic Club House”, biedrība “Party”, “DANCE.LV žurnāls”

Laikmetīgās dejas izrādes/izstādes “Dejo dejo dejo” plakāts (PDF)

Preses relīze (PDF)

 

Biļetes var iegādāties pirms izrādes vai iepriekšpārdošanā bilesuparadize.lv.

Cena: 3 Eur, 2 Eur (HA biedriem, studentiem, skoleniem, pensionāriem, invalīdiem).

Kontaktpersona: Baiba Ozoliņa, baiba@aracompany.lv, mob. 29422999


28.04. Vienas dienas apmācību kurss “Design for Enterprises”

Datums: 28.04.2016

Laiks: 9.30 - 16.30

Kur: Pērses iela 2, Latvijas Investīciju attīstības aģentūra (LIAA)

Dalībnieki: Latvijas uzņēmēji

Vairāk informācijas:

28. aprīlī Latvijas uzņēmumi ir aicināti piedalīties Eiropas Komisijas (EK) organizētā vienas dienas apmācību kursā Design for Enterprises, kas norisināsies Latvijas Investīciju attīstības aģentūrā (LIAA), Pērses ielā 2 no plkst. 9.30 līdz 16.30.

 

Reģistrācija dalībai pasākumā šeit: http://ej.uz/designforenterprises.


EK veidotais apmācību cikls Design for Enterprises ir veidots kā triju gadu apmācību programma, kuros iekļauti vairāki apmācību kursi. Kursu mērķis ir veicināt uz dizainu vērstu inovāciju radīšanu, tādējādi palielinot uzņēmuma konkurētspēju globālajā tirgū.

 

Plašāka informācija un programma: http://www.designforenterprises.eu/evrplus_registration/?action=evrplusegister&event_id=3

 

Darba valoda angļu.

Kontaktpersona: LIAA


līdz 03.05. Pieteikšanās Creative Business Cup nacionālajai atlasei

Datums: līdz 03.05.2016.

Kur:

Dalībnieki:

Vairāk informācijas:

Kontaktpersona: